MEMORY – Offices Casado & Pujol by Pablo Muñoz Payá Arquitectos

- Advertisement -

MEMORY – Offices Casado & Pujol by Pablo Muñoz Payá Arquitectos

Project: MEMORY – Offices Casado & Pujol
Architecture & management work: Pablo Muñoz Payá Arquitectos
Interior design: Pablo Muñoz Payá Arquitectos
Project team: Nuria Casas, Cristina Morales, Natacha Parras, Sonia García
Location: Petrer, Alicante, Spain
Area: 141m2
Year 2017
Photographer: Pablo Muñoz Payá Arquitectos

The project is based on the offices’ refurbishment for a consultant company in Petrer (Alicante, Spain) with an area of 141m2.

MEMORY – Offices Casado & Pujol by Pablo Muñoz Payá Arquitectos

The design of Offices Casado & Pujol is created through a distribution based on visual and spatial communication, thus developing two spaces with different use and characteristics. The first is a diaphanous and open space for general consultations where we find the areas of waiting room, reception, workstations and storage. The second consists of three closed wooden cubes for more specific and personal advice, consisting of two offices and a meeting room. These three cubes visually communicate with the opposite area through large glass panels that allow sunlight to arrive to all work rooms. Inside the interstices that generate the cubes we find a toilet and an auxiliary office.

MEMORY – Offices Casado & Pujol by Pablo Muñoz Payá Arquitectos

The differentiation of spaces is offered by the materials and the way to use them. The most public area is highlighted by the wooden pavement, extending to the outside of the cubes, covering their walls and integrating the access doors. The most private rooms are governed by a pure and clean design. The porcelain flooring creates a clear and elegant atmosphere, to which a fresh touch is added with the corporate colors that carry the slats of the rear wall.

MEMORY – Offices Casado & Pujol by Pablo Muñoz Payá Arquitectos

The workstations in the open space are arranged parallel to the cubes, allowing a visual connection between the employees. Among these positions are created some planters that enhance naturalness, providing color, strengthening the personality of the space and creating a healthier and more cheerful environment.

MEMORY – Offices Casado & Pujol by Pablo Muñoz Payá Arquitectos

Artificial lighting travels throughout the space of the open area offering a beam of continuous light throughout the entire roof, making major changes of direction on the workstations and on reception to have more lumens on these areas that require it.

MEMORY – Offices Casado & Pujol by Pablo Muñoz Payá Arquitectos

MEMORY – Offices Casado & Pujol by Pablo Muñoz Payá Arquitectos

workspace refurbishment, Alicante, Spain, Pablo Muñoz Payá Arquitectos

workspace refurbishment, Alicante, Spain, Pablo Muñoz Payá Arquitectos

workspace refurbishment, Alicante, Spain, Pablo Muñoz Payá Arquitectos

workspace refurbishment, Alicante, Spain, Pablo Muñoz Payá Arquitectos

workspace refurbishment, Alicante, Spain, Pablo Muñoz Payá Arquitectos

plan

- Advertisement -

Wheelers Hill House / Eco Edge Architecture

This modern split level family home provides extreme liveability for the now with a long life/loose fit design approach to ensure long term practicality and adaptability. Robust finishes and bold design pair with refined textures and considered details.

Minimalist Loft Apartment in the Heart of East Central London

Sizona for Corporate events, is a 2,000 square feet spacious minimalist loft apartment in the heart of East Central London EC1, located near Old...

Cube House: Fully Detached Four-Bedroom Contemporary House

This fully detached four-bedroom contemporary house is favourably located on a quiet street in Finsbury, London, within a short walk of Angel and King’s...

Otago Bay House / Topology Studio

Located on a lazy bend of the Derwent River in Hobart, this house accentuates the drama of living on the water’s edge. Connections with the landscape oscillate between enclosure and embrace. A courtyard, a colonnade, ledges and terraces soften the distinction between house and landscape with a series of steps and paths.

Japanese Interior Design to Create a Very Calm and Uncluttered Home

Tokyo -based Mamm Design has designed the interior of this apartment in order to give freshness and light. Japanese interior design has transformed the apartment...

Yarmouk House is Divided into Two Identical Units for Two Brothers and Their Families

The Yarmouk house is contemporary home to two brothers and their families. The house is located in Kuwait City. The volume is divided in the center of the plot into two identical units housing the independent quarters of each of the two families.

Weekend Cabin Nestled in the White Mountains, New Hampshire

The weekend cabin is perched on a granite outcropping in the White Mountains. It was sited to project precariously over a steep drop-off, allowing dramatic views across the valley at several prominent peaks.

Longis View House / SOUP Architects

The brief was to design a new energy efficient, low maintenance house filled with natural light for a couple and their extended family when they visit. The Longis View house is orientated to maximise the spectacular coastal views to the south of the site whilst retaining the sense of intimacy, set slightly into the hillside to the north.

House on Mountainside Overlooked by Castle / Fran Silvestre Arquitectos

The building is located in a landscape of unique beauty, the result of a natural and evident growth. The mountain, topped by a castle, is covered by a blanket housing through a system of aggregation by simple juxtaposition of pieces ...

Las Lomas Residence / Nelsen Partners Architects

The Las Lomas Residence is envisioned in two distinct elements; the “frame” which defines the public realm and main living areas, while the limestone clad volumes enclose the private family areas of the house.

Contemporary Residential Building of Five Housing Units: La Géode

The project is located on “de la Roche” Street, in the neighbourhood of Le Plateau Mont-Royal, a vibrant district with an exceptional urban vitality. In the light of its situation, the project aims to give a new breath to its plot with a contemporary residential building of five housing units.