Residential ArchitectureHousesMulti-Generational Tropical Bungalow in Singapore

Multi-Generational Tropical Bungalow in Singapore

Multi-Generational Tropical Bungalow in Singapore

Project: PROJECT #4 – Multi-Generational Tropical Bungalow
Architects: Studio Wills + Architects
Location: Singapore
Floor Area: 1,013 sq
Year 2019
Photo Credits: Finbarr Fallo
Drone Photo Credits: Yeo Kai Wen & Lim Wei Xiang

PROJECT #4 is a multi-generational tropical bungalow in an exclusive residential enclave, of 106 semi-detached houses and 3 bungalows, in Central Singapore.

Multi-Generational Tropical Bungalow in Singapore

The project seeks to address and reflect the contemporary conditions in the tropical Island-state; Land scarcity, Urbanization and Changing Demography leading to the increasing need to live collectively in large multi-generational houses yet autonomously as individuals.

Multi-Generational Tropical Bungalow in Singapore

The result is the fragmentation of a big house into a group of small prismatic sand-coloured volumes, arranged in a flower-like pattern and linked by black-coloured ‘connectors’ akin to Many Small ‘Houses’ in a Big House.

residential, Singapore/ Studio Wills

residential, Singapore/ Studio Wills

Multi-Generational Tropical Bungalow in Singapore

Multi-Generational Tropical Bungalow in Singapore

Multi-Generational Tropical Bungalow in Singapore

Multi-Generational Tropical Bungalow in Singapore

Multi-Generational Tropical Bungalow in Singapore

Multi-Generational Tropical Bungalow in Singapore

residential, Singapore/ Studio Wills

residential, Singapore/ Studio Wills

Saint Hotel on the Santorini Coast by Kapsimalis Architects

The Saint hotel is located on the edge of the traditional village of Oia, at the top of the Caldera volcanic rocks. The plot has a steep ground slope, southwest orientation and unobstructed views to the sea and the volcano.

Looker Office in Santa Cruz, California

Fully surrounding the entire Looker office space is a surf tropical terrace, complete with eating, lounge, and game areas. This multi-functional space provides a retreat for staff to engage in both work and play, while enjoying the picturesque Santa Cruz scenery.

The Farm by Fergus Scott Architects

The Farm was designed by Sydney-based Fergus Scott Architects. This project received a 2016 AIA Architecture Award for Residential Architecture - Houses (New). The Farm...

A Rooftop Apartment Overlooking Two Cities

A passion for aesthetics and design has led the homeowners of this 150 sqm rooftop apartment to carry out a renovation only a short four years after they moved in.

Crystal Blue Apartment in Tel Aviv / Michal Han Interior Design

A 350m² apartment located within a project facing Tel Aviv’s beautiful seafront. The Crystal Blue apartment takes up half of one of the buildings floors and was planned for a couple in their 50’s. The planning process was both unique and challenging as a result of the apartment’s semi-circular shape.

Related Articles