T House / IDIN Architects

T House

T House by IDIN Architects is the vacation house closed by Chao Samran beach, Thailand. The T house is to serve for the big family vacations.

The owner has total four siblings and each has own family with two kids, they are altogether more than ten lives if they spend the time here together on their leisure. The main function of this house is for a party, dining and resting. The architects designed under the thinking of sharing space. While everyone is doing their own activity in any corner, each can be seen and talk to each other as if they are at the same space.

T House 1

The design begins with layout enclosed space of three master bedrooms, and happens to be the common area at the center which open view to the sea and to non-heat direction at the North. The bedrooms also act as shading that block sunlight from South and West to the main common area. One bedroom on ground floor serve the continuity of living space and also convenient for the elders not to hiking to upstairs.

T House 2

The wall of the three bedrooms are designed enable for fully opened in which the entire area of the house become a single space where the activity flows throughout the house both upper and lower. The materials applied for the bedrooms are wood which lying continuously from inside to outside. On the exterior view, the bedrooms are apparently standing out as three wooden boxes, and they are divided only by the glass which is to control the air flow.

T House 3

The interior considered on the owner’s functions and lifestyles. The dining table is adaptable for multiple uses. The bed rooms serve for many persons staying simultaneously. The rope net at the stairs is for the kids to play around.

Architects: IDIN Architects
Project: T House
Location: Chao Samran Beach, Phetchaburi, Thailand
Area; 260 sqm
Photography: Spaceshift Studio

T House 4

T House 5

T House 6

T House 8

T House 7

T House 9

T House 10

T House 11

T House 12

T House 14

T House 13

T House 15

T House 16

T House 17

Thank you for reading this article!

Subscribe to Our Newsletter

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

RCR House / Carney Logan Burke Architects

The RCR House is located in Montana, USA, and was designed by Carney Logan Burke Architects in 2016. The art collector clients for RCR house relocated to this rural setting where they desired a house that capitalized on the characteristics of the extraordinary site and created an appropriate setting for the display and enjoyment of their collection.

Furman Street Duplex Apartment with Double Height Living Space

Jane Kim Design was hired to design millwork and interiors for a client in a new building constructed in Brooklyn Heights. All interior lighting, furniture, and window treatments were specified by JKD.

Farmstead Passive House in Vermont for the Modern New England Family

Farmstead is a Certified Passive House designed by Boston-based ZeroEnergy Design. DESIGN CHALLENGE. A blend of features were carefully balanced to develop a final design...

Misk`i Restobar, Madrid / Yaroslav Galant Innovative Design

To create the interior of this restobar the designers of Yaroslav Galant innovative design studio took their inspiration in the breath-taking nature of Peru. In the eclectic food-menu you will find some well-known European dishes

Tree Branch Library – a simple, beautiful and poetic design

When you approach a domain free from conditionings and cliches, you have the chance to realize  really inspiring things. Mostly, these achievements have two...

Lafayette Residence / TaC Studios Architects

Lafayette Residence is a family home in Ansley Park, Atlanta. The half acre lot, had previously been the site of an Apartment building that was lost to a fire. Wanting to settle into the neighborhood, we studied the existing homes, gathered an understanding of the existing materials and front porches.