Palermo Apartment A301 by Studio DiDeA

- Advertisement -

Palermo Apartment A301 by Studio DiDea

Designer: Studio DiDeA Architetti Associati
Project: Palermo Apartment A301
Collaborators: Arch. Maristella Galia
Materials: Walnut wood, Calacatta marble
Woodworking: Wood Farm by Nunzio Bonaccorso
Lighting: Flos, Foscarini
Suppliers: Garden House Palermo, La Murrina Palermo, Lo Bianco Marmi
Location: Palermo, Italy
Surface: 140,00 square meters
Year 2018
Photography: Studio DiDeA Architetti Associati

Studio DiDeA renovated a flat on the topfloor of an apartment building in Palermo, designing the living and dining room, the kitchen and the bedroom. The day zone is a 70 square meters space, defined by custom-designed furniture. After the entrance, the vestibule with marble floor and white walls, gives access to the kitchen and living area.

Palermo Apartment A301 by Studio DiDea 1

The kitchen has a wall structure with white wooden wall units, interspersed with a walnut niche. On the opposite side sink and stove are embedded in a block of white marble aligned with a walnut volume: a dividing element and a countertop introducing us to the dining and living room, defined by the dark walnut parquet flooring. The space is very essential in the two-color scheme given by the wood of the walnut furniture (sideboard, bookcase, and dining table) and the white of the marble and some of the furnishing accessories.

Palermo Apartment A301 by Studio DiDea 2

Inside the bedroom the walnut wood runs through the whole room and becomes a high wall paneling, a perfect backdrop to enhance the white chest of drawers and wardrobe. Finally, spaces hidden by flush-walled doors have been created with the double function of containers, and accommodation for technical functions.

Palermo Apartment A301 by Studio DiDea 3

The space has been interpreted by the choice of two essential materials such as calacatta marble and canaletto walnut, which in terms of color and tactile contrast define the stylistic code of the entire project.

Palermo Apartment A301 by Studio DiDea 4

Palermo Apartment A301 by Studio DiDea 5

Palermo Apartment A301 by Studio DiDea 6

Palermo Apartment A301 by Studio DiDea 7

Palermo Apartment A301 by Studio DiDea 8

Palermo Apartment A301 by Studio DiDea 9

Palermo Apartment A301 by Studio DiDea 10

Palermo Apartment A301 by Studio DiDea 11

Palermo Apartment A301 by Studio DiDea 12

Palermo Apartment A301 by Studio DiDea 13

- Advertisement -

Valencia Penthouse: Naturalness, Neutrality and Brightness

Valencia penthouse is an interior design project completed by designer Josep Ruà. Located in Valencia, Spain, the apartment has an area of 70 square meters. The...

Mount Brydges House by Chris Collaris Architects in Southwestern Ontario

The Dutch architectural office of Chris Collaris designed a villa in Mount Brydges, overlooking the green fields and woods in the rural area of Southwestern Ontario, Canada.

Private Retreat Designed for Experiencing the Passage from Forest to Sea

Located at the juncture where a forest opens onto the bay, the Shore House was designed to capture both the intimacy of the wooded site and the expansiveness of the open water.

Mill House: An 18th Century Watermill House Gets a Contemporary Extension

The Mill House is a Grade II listed property located in Shalford village Conservation Area. The house is set within a generous 6-acre plot with stunning views adjacent to ‘Shalford Mill’, an 18th Century watermill with Grade II * listing.

Splunk Headquarters in San Francisco / Revel Architecture & Design

The corporate spirit of Splunk, the international data software company headquartered in San Francisco, is innovative, passionate, disruptive, open, and fun. A predictable, staid headquarters was out of the question. The new Splunk headquarters features unexpected furnishings, fun custom finishes, and distinctive surprises.

Lawrence Avenue House by BHDM Design

Lawrence Avenue house interiors have been designed by BHDM Design Studio. BHDM is the Manhattan-based design studio led by partners Dan Mazzarini and Brian Humphrey. Visit...

Arimon House by García-Durán and Associates

Interior renovation of the Arimon house in Sabadell, for Plàcid Garcia-Planas. Special emphasis was placed on the restoration of different layers of history in the house and integrating this with contemporary comfort.

Lavasan Villa / Hariri & Hariri Architecture

Lavasan Villa by Hariri & Hariri Architecture is located on a steep hilly property in the town of Lavasan, 30 minutes from Central Tehran,...

Promise Land House in Amagansett by Bates Masi Architects

The owners of the Promise Land house and their family have a passion for being on the water. Their interests (wind surfing, kite boarding, and sailing) share a common thread of dependence on the wind.

Victorian-Era Cottage In Melbourne Gets a Modern Makeover

This renovation and addition transforms a Victorian-Era cottage into a light filled showcase home for the Builder client. Distinct connections, materials and forms separate major elements within the house, while dissolving the additional mass externally to create an expansive and richly detailed experience.

Split-Level House Featuring an Elegant Composition: Petaluma Residence

Petaluma House, a split-level, open plan contemporary dwelling is located in a rural subdivision near Whitby. Surrounded by very traditional custom homes, this split-level house stands out with its’ clean lines, prominent roof lines and an elegant composition.