Peak Tea by Onexn Architects

- Advertisement -

Peak Tea by ONEXN Architects

Project Name: Peak Tea
Project Location: HaiYa Mega Mall, Bao’an District, Shenzhen, China
Design Team: Onexn Architects
Principal Architect: Bo Zhang, Jingjing Wang
Team Member: Bingxiang An, Ming Zeng, Ziying Cai
Construction Drawing: Nanfang Li
Execution of Construction: Yulin Le
Lighting: Pudi Design
Project Scale: 90 m2 Indoor Space, 100 m2 Outdoor Landscape
Photographer: Chao Zhang
Text by Onexn Architects

Opportunity and Imagination
The Peak Tea project is located at Haiya Mage Mall in Bao’an, Shenzhen. As such a drawer concept retail is built within such large business volumes, the comparison between the beverage store and the mall, somehow forms a relatively unitary parasitic and contrasting relationship.
“We hope to break through the traditional mode of retail chains and create an experimental beverage store.” said our client, which deeply moved us as we first met. Regarding the Peak Tea, the space includes an approximately 90㎡ indoor area and an approximately 100 m2 outdoor area, it was extremely challenged especially for the outdoor implementation, however, it is the challenge this space brought that inspires and sparks our imagination, which allows us to set sights on a bigger perspective, to see the indoor and the outdoor space as a whole, instead of as separate areas.

Peak Tea by ONEXN Architects

Run into Naturalism Romance
We want to create a landscape space that blends the indoor with the outdoor area. The inside space will work as a support for the function of the shop, while the outside space will serve as a public stage, providing both landscape and exhibition function. We try to find a rhythm of slow and peace in such a fast-paced city.

Peak Tea by ONEXN Architects

Turn Restricted Condition into Positive Thinking
Before our renovation, the original site was placed with potted plants and flags which were designed to separate the pedestrian and vehicles. Unfortunately, such public space does not appeal the pedestrian to stop for a while, this is a typical street section in China, safe but lack of vitality. Our design process was full of complications, from the stage version proposal approved by our client to the revised urban furniture version proposal requested by the fire department, under the restrictions of standard, usage, budget, timeline and various factors, we continued thinking and exploring our way out.

Peak Tea by ONEXN Architects

Exhibit Spatial Experience for User
We hope that the design of this group of furniture can be served as the supporting background to different activities and functions such as culinary experience, art exhibition, city jungle and etc. In order to have people experience the subtle changes between the space and themselves, the configuration is simply arranged by several rectangle structures but in different scales. The overlapping lines of the structures enframe a series of scenery, having the users themselves become the main character in the scenery, we hope to create and visualize the spatial experience for them.

terrace by ONEXN Architects

Façade Design is the Expression of Seeing and Being Seen
The inspiration of the façade design comes from Edward Hopper’s masterpiece Nighthawks. The realistic painting depicts an all-night diner where three customers, all lost in their own thoughts, are close yet distance from each other. The depiction of the characters is so accurate and vivid that arouses us a philosophic thought on human isolation, we therefore hope to bring the sense of alienation back to an appropriate scale through such a store. A large plate of glass is a symbol of technological revolution, on the contrary, we want to achieve an experience of seeing and being seen through the fragmented façade.

concept

Concise Feeling from Inward Stretched Façade
The interior design of Peak Tea is the process of simplified and purified the façade. Apart from utility function, all the details are created to serve the purpose of making people feel comfortable. As the base color in the space, white is used for constructing the spatial structure, wood veneer is used for decorating the seat area and the color gray, somehow appropriately adorns the front desk and seat area that has the service function.

Peak Tea by ONEXN Architects

interior design by ONEXN Architects

interior design by ONEXN Architects

concept, plan

Peak Tea by ONEXN Architects

Peak Tea by ONEXN Architects

- Advertisement -

Zinc House / OB Architecture

Zinc House is a contemporary house in a wonderful location overlooking the sea. The house was designed by British studio OB Architecture. The site presented...

Fauna Lamp by MID / Adaptable Lamp is Moulded to Fit Various Settings

The Fauna lamp by MID can change shape over time and become an integral part of the home ecosystem. It can adapt to its...

Modern Retreat Home Features Wood and Steel Facade

Designed by Fredman Design Group, this modern retreat has a facade of wood and steel shipping containers. Located in Union Pier, Michigan, the retreat...

Repository House by Jun Igarashi Architects / Japan

Repository House is a private residence located in north Japan, Asahikawa, Hokkaido. The house was designed by Jun Igarashi Architects. The site is located on the...

Adobe Headquarters Renovation in San Jose / Gensler

Their headquarters in downtown San Jose, however, reflected the aesthetic of the 90s, when it was built. In renovating it, our design team took cues from the history of the area and the company, and from the passion and excitement Adobe employees feel about their company and their products.

Northcote Mohawk House by Statkus Architecture

A contemporary take on the Californian Bungalow, this is a new 3 bedroom home on a decent sized Northcote block. Northcote Mohawk House was designed...

Cherry Lane Residence in Austin, Texas / Clark | Richardson Architects

Our Cherry Lane Residence is a transformative whole-house renovation & addition to an existing single-story home in the Tarrytown Neighborhood of Central Austin.

House Energy Efficient: Casa GG by Alventosa Morell Arquitectes

GG House is a project completed by Barcelona-based Alventosa Morell Arquitectes. Description by Alventosa Morell: Commissioned premises with very clear: estimate, greatly reduced execution time and...

Micro Apartments in London Designed by Bicbloc

The existing property consisted of a four-storey Victorian terraced house divided into 11 bedsits with a back garden. The client wished to convert the property into a new co-living concept to cater to the strong rental demand in London and changing living habits. Bicbloc managed to reconfigure the original layout into 14 serviced 18 sqm studio apartments.

Great architecture and alternative energies by Michael Fitzhugh

Completed in October 2013 by Michael Fitzhugh Architect , M-22 House is situated on a high crest with the view towards West Grand Traverse...

Essex Mews Designed Like a 21st Century Alternative to the Classic Victorian Terrace

Essex Mews is a RIBA London Regional Award winning project that was constructed on a former back land site, which was characterised by detached and semi-detached Victorian houses.