Residential ArchitectureHousesRecreation Place in the Woods: Tom's Hut

Recreation Place in the Woods: Tom’s Hut

Recreation place in the woods Tom's Hut

Project: Recreation Place Tom’s Hut
Architects: Raumhochrosen Architektur Erzeugnisse
Project Team: Heike Schlauch, Robert Fabach, Thomas Hopfner
Construction: Meiberger Holzbau
Location: Bregenz, Austria
Year: 2011
Photo Credits: Albrecht Imanuel Schnabel

Raumhochrosen Architektur Erzeugnisse is an architecture studio based in Bregenz, Austria, which designed the Tom’s Hut as a place of refuge in nature, where you can find tranquility away from urban bustle.

The architect’s description:  If a mental coach is also an Austrian songwriter, living his life between extremes, he needs a place, a wooden wilderness and a hut far out as a balance to his life in the middle of the town.

Heike Schlauch architecture - cabin

This ‘ recreation place ‘ refers intensively to its environment, follows the contour of a previous, decaying building and was really drafted around a man and his passions. An angular shape encloses space on two levels life in this retreat. Firmly closed on all sides with wooden bars, the hut can open his windows to different views. Totally made of wood and prefabricated it provides everything you need in a such a confined space.

The hut as a striking identity becomes a partner, a place of retreat, but also for hospitality and personal development. Arrive, find shelter, rest, nourish yourself and find balance within. Then the view outside into the wild vision.

Recreation place in the woods Tom's Hut - Heike Schlauch

Recreation place in the woods Tom's Hut by Raumhochrosen

Recreation place in the woods

Retreat place in the woods - Tom's Hut- Heike Schlauch

Recreation place in the woods Tom's Hut, Raumhochrosen

Recreation place in the woods Tom's Hut - architect Heike Schlauch

Recreation cabin in the woods - Heike Schlauch

Retreat in the woods Tom's Hut - architect Heike Schlauch

Wood cabin in the woods Tom's Hut - architect Heike Schlauch

Wood interior - Recreation place in nature

New London Office for Saatchi & Saatchi by Jump Studios

Situated in the heart of London’s legal district on a large corner site, 40 Chancery Lane is the new London office for Saatchi & Saatchi, the renowned global communications and advertising agency.

Parc Oasis Apartment, Kowloon Tong, Hong Kong

For this young couple living in a 450 square feet apartment in Parc Oasis, they are surrounded by a calm and peaceful colour palette which makes them infuse with jolliness and homely touches every day and night.

Renovation of a Functionalist Villa “Indian Ship”

Studio Idhea renovated a 1936 Villa by Vladimír Grégr called The Indian Ship. Inspired by the haciendas and villas of Californian movie stars, this villa is a good example of the aerodynamic functionalism with its distinctive conical external walls and wood siding.

Wanda Café Optimista by Spanish designer Parolio

Wanda Café Optimista is the latest project brought to life by Spanish designer Parolio. After Madrid was also affected by the years-long recession, Parolio desired that, through its design, the café should give vibes of color, joy, vitality and positive attitude.

Fishcreek Woods: Tiny Guest Cottage in Jackson, Wyoming

Fishcreek Woods is a mountain guest house designed by JLF + Associates in Jackson, Wyoming.

Related Articles