Redmond Ranch Gets Three Modern Additions and Stylish Interiors

Redmond Ranch Gets Three Modern Additions and Stylish Interiors 1

Architects: Giulietti Schouten Architects
Project: Redmond Ranch
Project Team: Tim Schouten, AIA; Jake Weber, Assoc. AIA
Building Size: 4,250SF
Location: Redmond, Oregon, United States
Completion Date: 2016
Photography: David Papazian

Description by architects: Situated on the edge of a canyon overlooking the Deschutes River, the existing Redmond ranch house lacked personality, unlike its charismatic owners. Three modern additions redefine the structure and create a more functional plan for the retired ranch owners. Doubling as a gallery, the new entry addition pierces the existing house and roof and emerges on the other side as a monitor, drawing in more light.

Redmond Ranch Gets Three Modern Additions and Stylish Interiors 1

Several level changes that segmented the existing living spaces were realigned to unify the kitchen, dining, and living areas, and with the help of a small addition, more useful space for entertaining was created. The master suite was also streamlined and expanded to make room for a fitness space previously located in the garage.

Redmond Ranch Gets Three Modern Additions and Stylish Interiors

Glass walls open up the south facade to allow light deep into the space while maximizing views of the canyon below while a minimalist interior allows the couple’s extensive art collection to be showcased throughout the home. Dark vertical siding blends with the natural landscape while knotty, horizontal, cedar planks provide a bold but natural accent to the exterior façade.

Redmond Ranch Gets Three Modern Additions and Stylish Interiors 3

Redmond Ranch Gets Three Modern Additions and Stylish Interiors 5

Redmond Ranch Gets Three Modern Additions and Stylish Interiors 6

Redmond Ranch Gets Three Modern Additions and Stylish Interiors 7

Redmond Ranch Gets Three Modern Additions and Stylish Interiors 8

Redmond Ranch Gets Three Modern Additions and Stylish Interiors 9

Redmond Ranch Gets Three Modern Additions and Stylish Interiors 10

Redmond Ranch Gets Three Modern Additions and Stylish Interiors 11

Redmond Ranch Gets Three Modern Additions and Stylish Interiors 4

Redmond Ranch Gets Three Modern Additions and Stylish Interiors 12

Redmond Ranch Gets Three Modern Additions and Stylish Interiors 13

blank

Newsletter HomeWorldDesign

To be updated with all the latest projects

Most Recent

Most Popular

California Family Retreat 2

California Family Retreat – Big Sur Barn by Studio Schicketanz

This barn serves as the main area to socialize for a California family retreat. Big Sur Barn was completed by Studio Schicketanz, a full service architectural firm based in Carmel, California. It was relocated from the mid-West and refurbished for this purpose, according to the Indian building principles of sthapatya veda. 
This Scandinavian Wooden House Has a Tent-Like Roof Over a Generous Interior Space 19

This Scandinavian Wooden House Has a Tent-Like Roof Over a Generous Interior Space

The site is a promontory on the relatively small island of Krokholmen in Stockholm's outer archipelago: a typical archipelago landscape with windswept dwarf pines and soft mountain outcrops produced by the inland ice.

Jessamine Ave Residence in Melbourne / Project Group

Jessamine Ave Residence was completed recently by Project Group, a Melbourne-based building company. The project involved demolition of the existing structure while retaining the front 2...
Pape Loft Inside of a Converted Church in Toronto 1

Pape Loft Inside of a Converted Church in Toronto

The Pape Loft exists inside of a converted church in the east end of Toronto. The result of this conversion is major variation from unit to unit, most of which are multi-story loft spaces with some structural quirks throughout.
The integration and symbiosis of traditional culture and contemporary aesthetics

Huda Restaurant – Symbiosis of Traditional Culture and Contemporary Aesthetics

Huda Restaurant invited designer WU Wei to preside over the renovation of a Siheyuan in the core area of Beijing. In this case, WU Wei combined the traditional Siheyuan with the contemporary spirit of space and the demands of new formats.

More Articles Like This