Wardour Street Apartment / Design Haus Liberty

- Advertisement -

Wardour Street Apartment

Design Haus Liberty designed the interiors for the 1033 sqft 2-bedroom apartment in Wardour Street featuring exposed brick walls, timber ceiling beams, crittall windows and a 500 year old unique wooden floor.

The open plan loft feeling of the apartment is enhanced by a careful selection of high end contemporary designer furniture combined with an interesting selection of vintage tribal furniture, bold artwork and unique, edgy accessories, and the integration of real greenery such as fig and banana trees, all of which emphasize the youthful, avant-garde ambience of the space and it’s prospectus owner.

Wardour Street Apartment 1

A bespoke feature sculpture of distressed copper pipes designed by DH Liberty, located in the open plan living space, corresponds with the raw feel of the previously industrial site in Soho.

Architects: Design Haus Liberty
Project: Wardour Street Apartment
Location: Soho, London, United Kingdom
Area: 1033 sq. ft.

Wardour Street Apartment 2

Wardour Street Apartment 3

Wardour Street Apartment 4

Wardour Street Apartment 5

Wardour Street Apartment 6

Wardour Street Apartment 7

Wardour Street Apartment 13

Wardour Street Apartment 8

Wardour Street Apartment 9

Wardour Street Apartment 10

Wardour Street Apartment 12

Wardour Street Apartment 11

Wardour Street Apartment 14

- Advertisement -

Snow White in Tiffany / Sim-Plex Design Studio

Sim-Plex is missioned to renovate a 482 sq.ft new home for Labyrinth and Simon. By using snow white storage cabinetry and Tiffany's featured wall to create a living space that is suitable for child's growth but not losing any romance.

Casa A by Rem’a Arquitectos Stands Out with Atypical Volumes and Consistency

Privacy and altimetric asymmetry are the main concerns of this specific intervention zone. Therefore we established a dialogue between this duality, building around programmatic voids, exogenous or endogenous.

BUS stop in Baltimore – three huge letters

BUS is a bus stop in Baltimore, USA, in which we find the letters B, U and S as some large sized sculptures. Each...

Bougainvillea Row House / Luigi Rosselli Architects

Project: Bougainvillea Row House Location: Woollahra, New South Wales, Australia Design Architect: Luigi Rosselli Project Architect: Sean Johnson Builder: Building With Options Pty Ltd Structural Consultant: Rooney & Bye...

Gitarren House Renovated by Bijl Architecture in Sydney

Perched on a steep block with majestic harbour views, the clarity of the original Interwar cottage interiors had been muddled by decades of ad hoc alterations. Our brief was to rethink and rearticulate the flow of the whole home with its more substantial ground floor level and a renewed lower ground floor level music room and cellar cut into the incline of the steep site.

Chilean Concrete Residence Adorning a Steep Slope: Bahia Azul House

This Chilean concrete residence is a stance towards designing on a slope. Or rather, it is the synthesis of such a stance, a pavilion that is slanted to take in the slope of the hillside where it is located, with the program developed on several semi-levels that are internally related ...

H3 House is a Perfect Tranquil Getaway Near Buenos Aires

H3 House is a concrete holiday home designed by Argentinian architect Luciano Kruk. The house is located in a pine forest near Buenos Aires. Description by...

Ghost Cabin, Seattle / SHED Architecture & Design

When contractors were working on the Chophouse Row project in Seattle’s Capitol Hill neighborhood back in 2013, they made a startling discovery. Buried several feet below the eclectic mix of historical buildings they discovered the foundation of a small house

Syncline Residence in Halifax / Omar Gandhi Architect

Located in the south end of Halifax, Nova Scotia, Syncline residence was designed for California-based Geoff and his husband, Nova Scotia-based James – the quiet, masculine modern form sits adjacent to Point Pleasant Park and overlooks the North-West Arm.

Highgate Hill Townhouse / LLI Design

The owners wanted to create a new environment; they liked the idea of having a contemporary house and agreed that the house lent itself to this, however they were concerned that contemporary design could be cold and impersonal.

Butterfly Retreat with an Inspired and Modern Aesthetics

Butterfly Retreat is a single level home designed by Feldman Architecture in Santa Lucia Preserve, California. Butterfly Retreat has won The Chicago Athenaeum - 2015 American...