facebook

Residence Hung in New Taipei City by Fu Design

Residence Hung in New Taipei City by Fu Design

Project: Residence Hung
Design Firm: Fu Design
Designer: Chia Fu Kuo
Location: New Taipei City, Taiwan
Project area: 46 square meters
Completion date: 2017
Photos provided by Fu Design

Upon entering the door, you can see a row of white cabinets floating. On the right, there is an open cabinet where you can place coats and temporary items when going home and below which is the storage space reserved for the baby carriage. You can still use it as a place for hanging clothes when not using it. The ceiling height is intentionally maintained at 240cm which is the maximum size of the high cabinet plate and also the height that adults cannot touch when raising the hand. Although it is low ceiling, you won’t feel oppressive.

Residence Hung in New Taipei City by Fu Design

Turn left at the entrance to the living room. At this time, the ceiling is lifted to 300cm. This sense of drop enlarges the space, invisibly enabling people entering the living room to feel more open than the original space. With the application of the floating concept, the left side is a storage cabinet and a TV case. Below them is the space used for storage of children’s toys. The storage cabinet is designed with no handle, and its door is segmented with the cross shape. When you stand in the bathroom to look at the living room, the segmentation of the ceiling is consistent with the cross line so that a vision is produced through the connection of ceiling, wall, and floor. The TV wall retains the possibility of adding storage cabinets in the future. A visual retreating effect of gray-scale paint magnifies the scale from living room wall to the sofa back wall.

Residence Hung in New Taipei City by Fu Design

The kitchen and the corridor are separated by two sets of high cabinets with the sliding glass door in the middle of them. When cooking, you can close the sliding door. The matte glass and the clear glass are segmented by a certain ratio. In addition to the facade design considerations, as for its uses, when the kitchen door is closed, the living room can still be seen through the clear glass. This design allows the hostess to pay attention to the children playing in the living room when working in the kitchen.

Residence Hung in New Taipei City by Fu Design

The second sliding door is in the corridor. When the sink is in use, the sliding door can be moved to the right and become the door of the open high cabinet. This design allows the open high cabinet to have two characteristics. The choices of opening and closing of the sliding door make the corridor not just an aisle, but also have the opportunity to become one of the focuses of family life.

living room, New Taipei City, Fu Design

kitchen, New Taipei City, Fu Design

Residence Hung in New Taipei City by Fu Design

bedroom, Taipei, Fu Design

bedroom, Fu Design

kids room, Fu Design

plan

plan site

Subscribe to Our Newsletter

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

Westmoreland Terrace by UV Architects

UV Architects have recently completed Westmoreland Terrace, a project of renovation and modernization of a residence in London. The client brief was to make better...

Tlalpuente House Nestled in a Forest in Southern Mexico City

The lower level of the Tlalpuente House features a central double-height living area, a kitchen, a dining area, and a bedroom. The second floor is accessed via a staircase that fills up one of the nine spaces of the home's geometry.

Modern Residence in Sao Paulo Defined by Architecture Symmetry

This modern residence is structured by a striped pattern of wood porches and beams of sustainable solid Cumaru wood. The roof was built with processed boards and waterproof membrane in order to avoid the use of water and provide faster construction.

Standard Studio Designed a Spacious Extension for a House Built in the Thirties

A young family in Hilversum had the desire to expand their house built in the thirties to include a larger living kitchen at the house. By linking the garage, formally standing loose on the site, with the house through a new spacious extension created a playful expansion ...