Spader Apartment by Atelier Aberto Arquitetura & Sbardelotto Arquitetura

Spader Apartment by Atelier Aberto Arquitetura

Project: Spader Apartment
Architects: Atelier Aberto Arquitetura and Sbardelotto Arquitetura
Team: Renata Beck, Gustavo Sbardelotto
Location: Porto Alegre, Brazil
Area: 100m²
Completion date: 2020
Photo Credits: Marcelo Donadussi

The client, a young doctor who spent most of her time away from home, had clear desires: a home that would bring her tranquility after an exhausting day at work, and within that same space receive friends informally.

Spader Apartment by Atelier Aberto Arquitetura

The challenge in organizing this 100 m² apartment was, therefore, in the combination of intimacy with sociability.

Spader Apartment by Atelier Aberto Arquitetura

For this reason, the Spader apartment was divided into 3 sectors: social area, intimate area, and services area. The social area sets up the living room connected to the dining room and the kitchen; the intimate area, bedrooms and bathrooms; and services, only laundry.

living room by Atelier Aberto Arquitetura

As the intention was to receive friends in the most comfortable and welcoming way, without losing intimacy, we sought to mimic the doors that connect living with the other areas of the apartment. Thus making the guests, in the living area, feel as if the limits of the house are all within the reach of their eyes.

interior design by Atelier Aberto Arquitetura

Spader Apartment by Atelier Aberto Arquitetura

kitchen by Atelier Aberto Arquitetura

Spader Apartment by Atelier Aberto Arquitetura

Subscribe to Our Newsletter

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

Black Brick Apartments in Hawthorn East, Melbourne

Located in Hawthorn East, this black brick apartments (Ari apartments) lives in the heart of the historical brick-making area and only a stone’s throw away from the original brickworks site itself.

1920’s Stucco Bungalow Renovated for Two Actors in Los Angeles

The Los Feliz House includes a 630 sf 2nd floor addition and a complete interior renovation to a 1920's stucco bungalow for two actors with a strong sense of personal style and an expanding art collection.