Family Hallways / Tal Goldsmith Fish Design Studio

Family Hallways / Tal Goldsmith Fish Design Studio

Project: Family Hallways
Architects: Tal Goldsmith Fish Design Studio
Location: Tel Aviv, Israel
Year: 2019
Photographer: Amit Geron

Description by Tal Goldsmith Fish: On this project we chose to give special attention to hallways. While bedrooms and living rooms are always getting careful treatment in design, hallways and corridors are many times left untouched and are nothing more than a default space getting us from A to B.

Family Hallways / Tal Goldsmith Fish Design Studio

This time, we decided to make them the center of occurrence in the house. To open, extend and widen them. To emphasize and frame them, to cross path between them and mostly – to create an exciting and pleasant experience for the users.

kitchen / Tal Goldsmith Fish Design Studio

The entrance hallway is spacious and welcoming and allows a moment of relaxation. As we move forward into the house, the hallway splits into two corridors, one leading into the kitchen, and the other splits again leading to the living room or to the bedrooms.

living room / Tal Goldsmith Fish Design Studio

The visitor is gradually exposed to the different areas of the house, choosing one axis and walking through them while getting a glimpse of the different spaces waiting at the end of each corridor.

dining room / Tal Goldsmith Fish Design Studio

Each one of the passages has a gate of concrete cladding with random vertical texture. Large iron pivot doors enclose each hallway in order to allow the occupants to monitor the movement of their young children and to control privacy and noise.

lighting / Tal Goldsmith Fish Design Studio

Since the apartment was planned for a young family with small children, we also wanted to give them a chance for some playful games of hide and seek and peek.

Family Hallways / Tal Goldsmith Fish Design Studio

Family Hallways / Tal Goldsmith Fish Design Studio

bedroom / Tal Goldsmith Fish Design Studio

bathroom / Tal Goldsmith Fish Design Studio

Family Hallways / Tal Goldsmith Fish Design Studio

kids room / Tal Goldsmith Fish Design Studio

Family Hallways / Tal Goldsmith Fish Design Studio

Family Hallways / Tal Goldsmith Fish Design Studio

Family Hallways / Tal Goldsmith Fish Design Studio

Must Read

blank

La Olga Apartment in Barcelona / RÄS Studio

We found La Olga apartment with way too many partitions regarding its dimensions and its availability of natural light and ventilation. We decided to pull as much as possible the living area towards the back of the building, so that the bedrooms could absorb part of the light that is filtered through the main façade