Restaurant Interior DesignHikari Yakitori Bar in Valencia / Masquespacio

Hikari Yakitori Bar in Valencia / Masquespacio

Hikari Yakitori Bar

Designer: Masquespacio
Project: Hikari Yakitori Bar
Location: Valencia, Spain
Area: 180 m2
Photography: Luis Beltran

After the big success of Nozomi sushi bar with a waiting list of 2 months, founders José Miguel and Nuria, together with their disciple Clara, decided to continue to study their passion for Japanese food. This time they wanted to introduce a totally new concept through Hikari, Yakitori Bar, traduced literally in a skewers bar that as well as his big brother Nozomi carries on the name of a high velocity Japanese train.

Differently to the previous project the interior designed by creative consultancy Masquespacio, has been inspired by the different quarters and alleys of Kabukicho, Omoide Yokocho y Hajimeya in Tokyo, where most of the of the yakitori bars are established.

Hikari Yakitori Bar 1

“We went to one of the most authentic neighborhoods from Tokyo bringing back their noise and smell, but reinventing their visual pollution”

Hikari Yakitori Bar 2

Starting from the façade we can immediately recognize the entrance to one of Tokyo’s tunnels, that invites us to enter to the intimate and at the same time eclectic interior, that with the dimmed light and flames coming out of the kitchen catches the visitor from the beginning till the end. Here you can recognize straight away the fusion between noble and industrial materials, classic and contemporary, always through an own vision that clearly represents the identity from Nozomi’s company.

Hikari Yakitori Bar 3

“The reinterpretation of the Kabukicho, Omoide Yokocho y Hajimeya alleys is done through a monochrome color scheme represented by grey and rusty finishes, as wall as a touch of wood that adds warmth to the overall concept”

Hikari Yakitori Bar 5

The big tunnel we are passing through takes us to the second part of the venue, while we are followed by the flames from the kitchen.

“During our walk till the end of the tunnel we can see how wood is mixed with concrete and metal, while the classic lanterns cast a shadow of typical alley light in the corridors”

Hikari Yakitori Bar 6

Once turned right we can see a square without exit full of lighted boards that hang from the ceiling, a small food stand and a reinvention of the commerce of the famous district from the Japanese capital, here used like a set of small houses that settle the visitors of the restaurant.

Hikari Yakitori Bar 7

From the metal, cement and wood interior of the small houses, below a dimmed light, the visitor enjoys an overwhelming view on the central place full of contrasts like if they wear sitting in one of the most authentic streets of the Nippon city.

Hikari Yakitori Bar 8

“The light sculptures hanging from the ceiling and the walls are a metaphor of the neon signs that create a strong visual pollution on the bustling streets of Tokyo”

Hikari Yakitori Bar 9

In summary, if Nozomi took us to Kyoto, this time the visitor of Hikari will feel like if they were visiting one of the most authentic streets of Tokyo.

Hikari Yakitori Bar 10

Hikari Yakitori Bar 11

Hikari Yakitori Bar 12

Subscribe to our newsletter

Old Stone Retreat Featuring Modern Rustic Design

Old Stone Retreat is designed for a young couple’s weekend retreat and it sits on a magnificent Hudson Valley 6.6 acre mountaintop site. As a phase one of the master plans, existing two and a half story, 2,000 sqft house was stripped down to its three masonry walls and foundation, then reduced to a 1,000 sqft single story structure with 300 sqft addition and basement.

Rebuilding of a Detached House in Kiekrz, Poland / Atelier Starzak Strebicki

The rebuilding of a detached house in Kiekrz was aimed to connect separated rooms into one multifunctional open space. All of the rooms located on the ground floor were parted by too many walls and in result they were quite dark and nonfunctional.

Single Man Residence in the Heart of Ljubljana

Project: Single Man Residence Architects: GAO Arhitekti Location: Ljubljana, Slovenia Photographs: Miran Kambič The Single Man Residence is a bright apartment designed by GAO Architects in Ljubljana, Slovenia. Description...

Rolo House by Alain Carle Architecte

In a natural setting at the limits of constructability, Rolo offers a landscape approach to an architectural project. Located in the Laurentian region of Quebec

Simple Geometry Shines in Modern Minimalist Home in Israel

The impermeability of the wall is softened by an avenue of young trees directing the visitor along the length of the paved footpath, directly into an inner courtyard surrounded by a semi-opaque stretch of wood, the first in a series of internal courtyards that form a key principle in the design of this modern minimalist home.

Recommended Stories