Residential ArchitectureApartmentsTwo-Storey Condo in the Middle of a Glamorous Winter Sports Resort

Two-Storey Condo in the Middle of a Glamorous Winter Sports Resort

Two-Storey Condo in the Middle of a Glamorous Winter Sports Resort

Project: Two-Storey Condo
Studio: Destilat Architecture + Design
Project Team: Harald Hatschenberger, Henning Weimer, Sophie Pfeffer
Location: Tyrol, Austria
Construction completion: 2022
Project area: 200m2 (2000 sq.ft.)
Photographer: Monika Nguyen
Courtesy of Destilat

In the middle of a glamorous winter sports resort, destilat liberated a two-storey condo from its classic alpine chic to make room for the modern tastes of a young family. The aim was to fill the holiday home with airiness and light materials and to optimize existing room structures. The formerly solid-looking wooden beams – glazed white – now form the discreet background for the object-like interior design. The centrepiece on the lower floor is the kitchen, which advances into the living area by opening the floor plan, manifesting itself as an architectural statement in this living space with its combination of kitchen block and dining table. The terrazzo block, cast in one piece, with its wooden surround blackened in the Japanese Shou Sugi Ban technique, offers space for family and friends, plenty of storage space for cooking utensils, and the opportunity to communicate with guests while cooking.

kitchen, Destilat Architecture + Design

kitchen, Destilat Architecture + Design

The staircase to the upper floor is also completely new. The black cemented metal construction floats into the room as a self-contained structure, to be mirrored on the gallery by a Fifties-style linear railing. Like the children’s rooms, the master bedroom, with its comfy bed under the window, is equipped with en suite bathrooms. The simple furniture in terrazzo and smoked oak sometimes takes on dual functions; storage space is almost invisibly recessed into the wall, as in the entrée, due to the “missing” handles, in order to make the best use of the available space and to convey a tidy, calm impression.

living room, Destilat Architecture + Design

staircase, Destilat Architecture + Design

The interior design by destilat pays special attention to room acoustics and lighting, which is used to set the scene for the multifaceted material aesthetics (roughly spackled and softly clad walls, blackened and glazed wood, velvety textiles, and cool metal surfaces) in an atmospheric way.

Two-Storey Condo in the Middle of a Glamorous Winter Sports Resort

bedroom, Destilat Architecture + Design

bedroom, Destilat Architecture + Design

bathroom, Destilat Architecture + Design

Two-Storey Condo in the Middle of a Glamorous Winter Sports Resort

Two-Storey Condo in the Middle of a Glamorous Winter Sports Resort

Two-Storey Condo in the Middle of a Glamorous Winter Sports Resort

Two-Storey Condo in the Middle of a Glamorous Winter Sports Resort

How Does Underwater Welding Work?

Underwater welders perform welding underwater with specialized welding equipment, often at elevated barometric pressures. These elements introduce various challenges and welders must possess specialized skills and training.

Four Stories About the Garden

More than 200 inhabitants of the garden wake up with the first sunbeams: rhododendron, sakura, Japanese maples, firs, thuja, hydrangeas, and their relatives. Under the trees, there is an artificial lake with carps and turtle Vira.

BT Tropical House, Argentina / Estudio Jorgelina Tortorici

This 450m2 house is located in a corner lot, in a closed neighborhood of the city of Adrogué, in Buenos Aires. In the form of an “L” the house embraces the central garden from the outside towards the inside.

Hot Walk Cafe / ALLARTSDESIGN

A new release of ALLARTSDESIGN - a pan-Asian project Hot Walk cafe was opened in Perm (Ural, Russian Federation). The cafe is located in a separate building with an area of 570 sq ft and offers its visitors fresh and healthy food in boxes at democratic prices.

Phinney Ridge Residence by Coates Design: Architecture + Interiors

The Phinney Ridge home is nestled into the footprint of the site’s previous house to utilize zoning guidelines that were grandfathered into this urban neighborhood in Seattle.

Related Articles