Valle Vista House / Giulietti Schouten Architects

Valle Vista House, Giulietti Schouten Architects

Architects: Giulietti Schouten Architects
Project: Valle Vista House
Project Team: Dave Giulietti, AIA; Tony Hasenberg
Interior Designer: Poppi Hammer Interiors
Location: Portland, Oregon, United States
Size: 4,118 SF
Year 2017
Photographs: Sally Painter

Description by architect: Relocating from Seattle, WA, Brian and Cam were looking for a change in architectural style from their previous craftsman home. A modern design with an open plan was desired, and an existing 2-story house in NW Portland was vetted for a potential renovation. The existing main level was reorganized and opened up, and a third level addition for a master suite was added atop. The basement was cleaned up and a dark room for Brian’s photography was created out of an existing mechanical area. A mix of warm cedar and industrial metal clads the exterior with hints of concrete at the entry stair and in landscape elements.

Valle Vista House, Giulietti Schouten Architects 1

Valle Vista House, Giulietti Schouten Architects 1

Valle Vista House, Giulietti Schouten Architects 2

Valle Vista House, Giulietti Schouten Architects 4

Valle Vista House, Giulietti Schouten Architects 5

Valle Vista House, Giulietti Schouten Architects 6

Valle Vista House, Giulietti Schouten Architects 7

Valle Vista House, Giulietti Schouten Architects 8

Valle Vista House, Giulietti Schouten Architects 9

Valle Vista House, Giulietti Schouten Architects 10

Valle Vista House, Giulietti Schouten Architects 11

Valle Vista House, Giulietti Schouten Architects 12

Valle Vista House, Giulietti Schouten Architects 13

Valle Vista House, Giulietti Schouten Architects 14

Subscribe to Our Newsletter

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

Deer Haven Residence / Mathison Mathison Architects

Deer Haven Residence is a 3,000sf home conceived as a narrow bars of space that follow and step down with the subtle contours of the site and unfold to the South to take advantage of the daily path of the sun and natural site air movements.

Viewing Platform Ötzi Peak 3251m: Reaching the Peak

Where a raindrop begins its long journey into the sea, new perspectives appear: at the new observation deck on the Schnals Valley Glacier, and your mind is refreshed with the wide open views.

Chicken Shed – A Poultry Barn Converted into a Rural Holiday Home

What seems like a newly-built Scandinavian-inspired wooden house is, in fact, a converted old chicken shed in the southeast of Wales, United Kingdom. Designed by...

Beach House by Clare Cousins Architects

The Beach House from Mornington, Victoria, was designed by Clare Cousins Architects in order to provide an additional accommodation to an existing 1970’s Merchant...

Handcrafted gourd lamps by Calabarte

Przemek Krawczynski, known as Calabarte, is an artist and the author of the handcrafted, unique lamps made of gourds. He lives in Łódź, Poland. "I...

Ester Bruzkus’ Berlin Apartment Futures Playful Material and Exquisitely Crafted Details

The result is an idiosyncratic apartment that encapsulates all the qualities of Ester’s architecture and interior design practice Ester Bruzkus Architekten