Residential ArchitectureHousesVilla AT, Kristiansand, Norway by Saunders Architecture

Villa AT, Kristiansand, Norway by Saunders Architecture

Villa AT, Kristiansand, Norway by Saunders Architecture

Project: Villa AT
Architects: Saunders Architecture
Credits: Todd Saunders with Attila Béres, Márk Szőke, and Joshua Kievenaar
Location: Søgne, Kristiansand, Norway
Area: 310 m2
Photographers: Bent René Synnevåg
Text by Saunders Architecture

The Villa AT sits atop a small rocky outcrop in the coastal town of Søgne, along Norway’s southern coast. The design is precisely tailored for the requirements of the clients’ family, containing three bedrooms and a guesthouse, all arranged across a single level.

Villa AT, Kristiansand, Norway by Saunders Architecture

Villa AT, Kristiansand, Norway by Saunders Architecture

The clients had lived in a house on the location for many years, giving them a unique understanding of the site, the views, the climate, and the way light changed throughout the seasons. They were able to bring this knowledge to the brief, allowing Saunders Architecture to make the most of their plot with a modern and practical evolution of the local domestic vernacular. The resulting family house is modestly sized, but makes up for its relative lack of scale with an abundance of light and an ever-closer relationship with the landscape.

terrace, deck, Saunders Architecture

Villa AT, Kristiansand, Norway by Saunders Architecture

living area, fireplace, Saunders Architecture

Villa AT, Kristiansand, Norway by Saunders Architecture

bedroom, Saunders Architecture

bathroom, Saunders Architecture

Villa AT, Kristiansand, Norway by Saunders Architecture

Villa AT, Kristiansand, Norway by Saunders Architecture

Villa AT, Kristiansand, Norway by Saunders Architecture

Subscribe to our newsletter

Concrete Box House / Robertson Design

Architects: Robertson Design Project: Concrete Box House Location: Houston, TX, United States Area: 2900.0 ft2 Photographs: Jack Thompson Concrete Box House is a private residence designed by Houston-based Robertson Design. The...

A Temporary Rental Housing Refurbished in Valencia, Spain

The project presented here, a temporary rental housing, gives rise to these reflections and concerns due to the multiple links that will occur between inhabitants –temporal- and spaces -producers of intensity-.

Rock The Loft by Nido Architecture / Paris

Located in Paris, Rock The Loft is an apartment designed by Nido Architecture. Description by Nido Architecture: For this glazed-façade long loft located in Bastille,...

200 sqm Penthouse, on Lamed Neighborhood in Tel Aviv

The concept for home was 'pop art in the desert'. Due to the couple's love for the artistic stream and their sweet memories of the Burning Man Festival they attended.

Victorian House Renovated in South London for a Young Family

The typical terrace 2 up 2 down house layout suffers from a narrow plan form with a set of corridor like circulation spaces. Ground floor spaces are often rooms off this cellular corridor with bedrooms at first floor compromised due to the non active circulation space that runs from front to back of the building.

Recommended Stories