65 Square Meters Vintage Apartment by Brain Factory Studio

65 square meters vintage apartment by Brainfactory Roma - HomeWorldDesign (1) (Custom)

At the entrance, in this apartment, you have the feeling that you are entering into a space where time has frozen. You may think that you are in an abandoned factory with dirty walls and floor. This vintage apartment of 65 square meters is located in Rome, Italy, and is an interior design project realized by Brain Factory Studio. Various relics and old items of the family are exposed as into a museum, on shelves carved into the walls of the apartment an old Singer and a typewriter with consumed keys are valuables objects that have gradually acquired over time uniqueness and irreproducibility in spite of the high quality standards of the modern era. The walls are characterized by disordered texture, brick and concrete, here and there covered with ivy. The floor, desk and kitchen are made of natural wood, while the table in front of the sofa is made from recycled pallets. The lighting is made of brass wall sconces, as well as the rain of light at the center of the lounge area, iconic traits of an era still alive.

65 square meters vintage apartment by Brainfactory Roma - HomeWorldDesign (2) (Custom)

65 square meters vintage apartment by Brainfactory Roma - HomeWorldDesign (3) (Custom)

65 square meters vintage apartment by Brainfactory Roma - HomeWorldDesign (4) (Custom)

65 square meters vintage apartment by Brainfactory Roma - HomeWorldDesign (5) (Custom)

Subscribe to Our Newsletter

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

SM22 House in Brera, Milan / co.arch studio

SM22 House is a interior refurbishment project completed by co.arch, a Milanese architecture studio founded by Andrea Pezzoli and Giulia Urciuoli. The challenge was to create an environment...

Gemma Observatory Located on a Remote Mountain Summit in New Hampshire

Gemma Observatory is a private astronomical observatory located on a remote mountain summit in central New Hampshire. The site is characterized by granite outcroppings and is situated at the center of a three-mile radius “dark” landscape with very little light pollution to obstruct astronomical viewing.

Vidnoe Townhouse, Moscow / Maxim Kashin Architects

The project is the interior design of a townhouse in Moscow, completed for a young family with two children. The main idea of the project was to create a fascinating design of the space that values both light and shadow and still is functional at the same time.

Bangalore Courtyard House / Architecture Paradigm

Bangalore Courtyard House is a private residence designed by Architecture Paradigm, a studio established in the year 1996 by Manoj Ladhad, Sandeep J and...