Office DesignZib Digital Office, Ahmedabad / Prashant Parmar Architect

Zib Digital Office, Ahmedabad / Prashant Parmar Architect

Zib Digital Office, Ahmedabad / Prashant Parmar Architect

Project Name: Zib Digital Office
Architecture Firm: Prashant Parmar Architect | Shayona Consultants
Principal & Founder Architect: Ar. Prashant Parmar
Design Team: Ar. Harikrushna Pattani, Ar. Hemang Mistry, Ar. Ashish Rathod, Ar. Nensi, Ar. Vasavi Mehta
Completion Year: 2022
Carpet Area: 5,000 sq.ft
Project location: Ahmedabad, Gujarat, India
Photot Credits : @studio_16mm

This 5,000 sq. ft. carpet area office was to be designed for the IT Professionals who constantly works with the computers and the electronic gadgets. Thus, the design was to be made that keeps the user everfresh and maximizes the space’s potential as a base for working collaboratively with others, brainstorming new ideas, and engaging in the company’s vibrant culture.

Zib Digital Office, Ahmedabad / Prashant Parmar Architect

Entering the office, one is greeted and blessed in the Reception Area in front of the Temple that keeps the space spiritually enlightened. The reception area is highlighted with the use of MCM Cladding as a backdrop. The receptionist sitting besides the Marble Top reception table in front of the large sized window remains connected with the nature and experiences the joy whole day.

Zib Digital Office, Ahmedabad / Prashant Parmar Architect

Zib Digital Office, Ahmedabad / Prashant Parmar Architect

The passage leading to Work Space and the Director’s Cabin is a prominent feature of this modern office. It is an abstract illumined installation of reflection of light and material. The continuation of the LED profile light from ceiling to walls gives a playful effect with a sense of illusion. Moreover, the offices in the passage are covered with a camouflaged door giving a seamless and extended view in a short-narrow passage.

Zib Digital Office, Ahmedabad / Prashant Parmar Architect

Leading to the Workspace, the area keeps the worker inspired and motivated through beautifully carved quotes on the walls. This grandeur space that can accommodate more than 100 people is kept ventilated with natural air through the full wide window. An interactive area with vertical garden as a backdrop wall is an exemplary space designed for interaction with colleagues and have a group discussion in this cozy place. The Conference room is a space hidden behind the camouflaged door of the large wall which is made soundproof for eliminating the disturbances from outside. The use of various lights and the textures on the walls creates a soothing ambiance in the space.

Zib Digital Office, Ahmedabad / Prashant Parmar Architect

The Director’s cabin is a space highlighted with the yellow colored backpainted glass in the backdrop. One can experience the interesting patterns on the floor created by the wooden blinds by the morning rays of sun. The legboard of the table is adorned with the stone veneer adding a uniqueness to the table.

Zib Digital Office, Ahmedabad / Prashant Parmar Architect

The use of subtle tones of veneer, stone crete, cladding materials, grey toned sofa adds luxury and comfort to the space. All it took was a few simple shelf accessories with veneer and MCM Cladding finishes to make a cheerful, modern look. The Zib Digital Office was designed by bringing together the principles of functionality, aesthetics, personality and value of the design philosophy.

Zib Digital Office, Ahmedabad / Prashant Parmar Architect

Zib Digital Office, Ahmedabad / Prashant Parmar Architect

Zib Digital Office, Ahmedabad / Prashant Parmar Architect

Zib Digital Office, Ahmedabad / Prashant Parmar Architect

floor plan

Subscribe to our newsletter

Light Mine House, a Multi-Generational Home in Kuaotunu

The Light Mine house is an exploration of strong sculptural forms referencing the mine shafts of the long-abandoned gold mines within the surrounds of the once wealthy historical gold mining town.

Clarksville Infill House by Tim Cuppett Architects

This new home, located in a historic district in downtown Austin, was designed to blend within the context of shade trees and bungalows. Its simple gable form, covered porch, exposed rafter tails, and compact scale fit nicely among its neighbors and support the existing streetscape.

Avant-garde Restaurant Fabrikakuhni by AllartsDesign

New avant-garde restaurant Fabrikakuhni opened in the entertainment complex "Crystal Mountain" in the city of Perm, Russia. Above its design worked designer Artemy Saranin...

Stealth Bomber House Nestled into a Bushy Hillside Site in Inner-City Wellington

This 135 square metre house is located in an inner city Wellington suburb. Tight sunlight planes from all four neighbours, luscious existing native vegetation and a steep slope on an unusually shaped site determined the folded boomerang shape.

São Felix Apartment by Paulo Moreira Architectures

The ocean is the most striking feature of the landscape surrounding the Sao Felix Apartment. The breathtaking views are accentuated by a rather sober intervention in terms of material expression.

Recommended Stories