Blue Hills House / la SHED architecture

Blue Hills House la SHED architecture (3)

Designed by the Canadian company “la SHED architecture” from Montreal, Blue Hills House is situated in the mountains, on a large wooded property. The house is built on a coast in such a way that it can exploit the view that stretches down below, in front of it. Also, being built on just one level the house fits perfectly in the landscape. The exterior of the house is made of white cedar wood, which in time will darken and make the house almost unnoticeable among the trees. The interior space is organized around the kitchen, which distinguishes itself by two large islands located in the center. Flooded by abundant natural light that enters through the large windows, the entire space gives out warmth and joy.

Blue Hills House la SHED architecture (1)

The kitchen continues on a side with a relaxing living room, sofas, a fireplace and a small library, and the other side is designed as a dining room. The furniture is mostly made of wood, including the bathroom and it gives freshness to the entire space. A small place was arranged for work and a desk was placed. The large openings along the walls provide good natural light and a sense of communion with the nature, giving you the feeling that you are outdoor. The house also has a garage located in a building separated from the main body of the house. Blue Hills House is a house for mountain, snow and ski lovers, who seek peace and tranquility in the middle of the nature, away from the bustle of the city.

Photography Maxime Brouillet

Blue Hills House la SHED architecture (6)

BlueHills House la SHED architecture (9)

Blue Hills House la SHED architecture (10)

BlueHills House la SHED architecture (11)

BlueHills House la SHED architecture (13)

BlueHills House la SHED architecture (14)

BlueHills House la SHED architecture (15)

BlueHills House la SHED architecture (21)

BlueHills House la SHED architecture (19)

BlueHills House la SHED architecture (20)

BlueHills House la SHED architecture (8)

Subscribe to Our Newsletter

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

Lafayette Residence / TaC Studios Architects

Lafayette Residence is a family home in Ansley Park, Atlanta. The half acre lot, had previously been the site of an Apartment building that was lost to a fire. Wanting to settle into the neighborhood, we studied the existing homes, gathered an understanding of the existing materials and front porches.

Gemma Observatory Located on a Remote Mountain Summit in New Hampshire

Gemma Observatory is a private astronomical observatory located on a remote mountain summit in central New Hampshire. The site is characterized by granite outcroppings and is situated at the center of a three-mile radius “dark” landscape with very little light pollution to obstruct astronomical viewing.

River Guest House / Luciano Gerbilsky Arquitectos

River Guest House is a 1,200 square meters construction designed in a wooded area of Valle de Bravo. This project is composed of two spaces, one private and one open divided by a river that starts at the main entrance and surrounds the entire house.

Sapato Apartment, Lisboa, Portugal / Arriba Studio

Portuguese studio Arriba has renovated Bica do Sapato Apartment, turning it into a spacious and full of light home. From the first day we visited this site, we understood the potential of this curious layout. It resembled a maze with several heights, features we ended up exploring on a deeper level later.

Additional Living Space Was Added To This 1960s Home in Melbourne

BENT Annexe adds additional living space to a 1960s home with a lot of charm, while also reconnecting it to the garden. In contrast to the heaviness and introspective nature of the original home, this new, light-weight and light-filled Annexe is open and outward-looking

Oxygen House in Costa Brava / Susanna Cots Interior Design

Luxury single family home, new build, located in the heart of the Baix Empordà area. The house has 5 large suites, each with their own full bathroom. The main suite has a surface of 53 m², with a bedroom, bathroom and dressing room and offers magnificent views of the garden and the swimming pool, with access to the same.