facebook

Californian Bungalow Home Updated for a Young Family

Californian Bungalow Home Updated for a Young Family

Architects: Porebski Architects
Project: Bungalow Home Updated
Team: Victoria D’Alisa, Alex Porebski
Location: Sydney, Australia
Photography: Andrew Worssam

From the architect: The existing house was a three bedroom Californian bungalow home with a lean-to at the rear in which the owners lived for a few years before the renovation. The brief was to make the living spaces more suitable for a young family by resolving the awkward layout and providing a better connection to the outside.

Californian Bungalow Home Updated for a Young Family 1

The project was able to be passed through Council by a Complying Development Consent as it satisfied all the numerical values and the required codes. The design includes a new open plan living, dining and kitchen space opening onto the back garden and is a good study on how to maximise the northern light into an extension with an east-west orientation.

Californian Bungalow Home Updated for a Young Family 2

The use of different volumes incorporating skylights and high-light windows allow sun filtration and makes the space interesting throughout the day. Cavity sliding doors allow a rumpus/media room off the living space to be opened up or closed off as desired.

Californian Bungalow Home Updated for a Young Family 3

Californian Bungalow Home Updated for a Young Family 4

Californian Bungalow Home Updated for a Young Family 5

Californian Bungalow Home Updated for a Young Family 6

Californian Bungalow Home Updated for a Young Family 7

Californian Bungalow Home Updated for a Young Family 8

Californian Bungalow Home Updated for a Young Family 9

Subscribe to Our Newsletter

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

Black Rock House by Sheppard & Rout Architects

A two level family home built into the hillside of a sloping site on a small peninsula between Charteris Bay and Diamond Harbour, Banks Peninsula. The stone-clad base holding bedrooms is sunken into the land while extensive glazing opens the living level up to dramatic views. An organic roof form floats above this with the fascia clad in GRC paneling.

This Austin House Enables a Flexible Lifestyle: Main Stay House

This Austin house was completed recently by Matt Fajkus Architecture. Description by Matt Fajkus Architecture: Austin’s Bouldin Creek neighborhood provides a unique and ever-changing context...

Globe Trekker Collection / Vick Vanlian

Globe Trekker Collection realized by Vanlian Vick designer captures the charm of the journeys in a beautiful range of furniture pieces. Also, inspired by...

Physical Geometry Exhibition Hall by JST Architecture

JST ARCHITECTURE conceived a showroom featuring a geometrical aesthetic for the customized wooden furniture brand Xinyi Meigu in Fuzhou, China.