Lasa Penthouse in Genoa / Gosplan

- Advertisement -

Lasa Penthouse in Genoa by Gosplan

The Lasa penthouse was designed in 2016 by Gosplan, an architecture studio based in Genoa. The studio was founded in 2010 by Federico Bellegoni, Nicola Lunardi, Veronica Rusca and Lorenzo Trompetto.

From the architect: The apartment is at the top of a building in the city centre of Genoa, Italy. It underwent a total refurbishment that pointed out the sloping roof, previously hidden by a plasterboard false ceiling, giving to the rooms a peculiar vertical extent.

Lasa Penthouse in Genoa by Gosplan 1

The wide rooms are separated by large sliding doors and the whole apartment is characterized by the pure white floor in Lasa marble. Also the fixed furniture are white varnished and the walls and ceilings are painted white, too. That produces a total white space and all the objects seem to float in it.

Architects: Gosplan
Project: Lasa penthouse
Location: Genoa, Italy
Project year 2016
Photography: Anna Positano

Lasa Penthouse in Genoa by Gosplan 2

Lasa Penthouse in Genoa by Gosplan 3

Lasa Penthouse in Genoa by Gosplan 4

Lasa Penthouse in Genoa by Gosplan 5

Lasa Penthouse in Genoa by Gosplan 6

- Advertisement -

Unique Ocean Home by Modular System

The Unique Ocean Home is a bungalow near the beach resort of Baiona in Galicia in northwestern Spain. This bungalow house was designed by Porto-based...

Casa Cook Kos Inspired by the Greek Island Architecture

Situated within a serene stretch of rural beachside on the Greek island of Kos, Casa Cook's second retreat was designed with a sense of community and slow-living in mind. Akin to a historic Greek village and their labyrinth of cubist houses

Upholstering old furniture – a solution to restore beauty

Do you own a sofa, armchairs or old chairs that are damaged or they have lost their brilliance? Do not give them up! Through...

Multifamily Housing Designed with a Shiny Colorful Ceramic Facade

A volume created from the urban needs after the emergence of a new avenue, changing the section of the street and the height of the buildings around it. That temporary space between what once was and what currently is planned, causes a hybrid street, changing and surprising.

Cache Creek House by Carney Logan Burke Architects

Located in a densely populated neighborhood in east Jackson, Wyoming, the Cache Creek house was designed to make the most of both the small buildable area of the site and the modest budget allotted for construction.

Bookstore-Themed Commercial Complex / Gonverge Interior Design

The project is a bookstore-themed commercial complex, which offers lifestyle aesthetic experience with multiple business forms via a "culture + commerce" design strategy. The 18m-high and 240m-long artistic book walls in it are striking and pioneering, bringing a brand-new image of urban commercial space to Xi’an and even China.

Rustic Mountain House with Zen Interiors / Cashmere Interior

The Rustic Zen is a project completed by Cashmere Interior in collaboration with Locati Architects in order to create a cozy and sophisticated rustic mountain house...

Cape Tribulation House for a Holiday Life in the Heart of Nature

M3 Architecture have designed Cape Tribulation House, a holiday retreat located on the northern coast of Queensland, Australia. Description by M3 Architecture: This house is...

Hedgerow House, Philadelphia / ISA – Interface Studio Architects

The Northern Liberties neighborhood of Philadelphia has a long history of quirky independence, re-settled by artists and creative professionals in the last two decades.

Renovation Work in Gran Vía de las Corts Catalanes, Barcelona

Construction and management of the complete refurbishment of this 150 m2 flat located on the Gran Vía de Barcelona. The project for the corridor was designed by the architect Gerard Puig Freixas

Architectural facade which offers an attractive look : Forest House

Primus Arkitekter has designed Forest House, a family home located in Asserbo, Denmark. Description by Primus Arkitekter: The client wanted a spacious house with room...