PhotographerChris Cooper Photography1950 Ranch House in New York Gets a Transparent Pavilion Extension

1950 Ranch House in New York Gets a Transparent Pavilion Extension

1950 Ranch House in New York Gets a Transparent Pavilion Extension

Architects: Ohlhausen DuBois Architects
Project: Ranch House Pavilion Extension
Location: Sands Point, New York, United States
Area: 4,940 sq. feet
Photography: Chris Cooper Photographer
Text by Studio DuBois

Mark DuBois’s work on this 1950s rancher consisted of recasting the landscape connection and pairing the quiet, closed home with new, open public space. He clad the existing structure, now a bedroom wing, in clear cedar and extended it into the large, lush backyard with a perpendicular glass living pavilion for the daily living, cooking and dining activities.

1950 Ranch House in New York Gets a Transparent Pavilion Extension 1

This glass pavilion ties into a series of terraces, gardens, swimming pool and outdoor living spaces, extending the ranch house out into the landscape. The gardens and outdoor living spaces were designed along with the glass pavilion and were conceived as extensions of the new indoor living spaces.

1950 Ranch House in New York Gets a Transparent Pavilion Extension 2

The material palette of soft grays, greens, and silvers carries from inside to out: aluminum window systems, stone floors and patios, and zinc roof fascia. There’s warmth and texture here, too. In addition to the ipe-topped trellis and deck, the kitchen’s monolithic wood-block wall is handmade with strips of American walnut.

1950 Ranch House in New York Gets a Transparent Pavilion Extension 3

In addition to reusing the existing structure and as much of the landscape as we could, our sustainability strategy included: high performance glazing and deep overhangs to minimize summer cooling: and solar gain, extra insulation and radiant heat to minimize heating in the winter.

1950 Ranch House in New York Gets a Transparent Pavilion Extension 4

1950 Ranch House in New York Gets a Transparent Pavilion Extension 7

1950 Ranch House in New York Gets a Transparent Pavilion Extension 5

1950 Ranch House in New York Gets a Transparent Pavilion Extension 6

1950 Ranch House in New York Gets a Transparent Pavilion Extension 8

1950 Ranch House in New York Gets a Transparent Pavilion Extension 9

1950 Ranch House in New York Gets a Transparent Pavilion Extension 10

1950 Ranch House in New York Gets a Transparent Pavilion Extension 11

1950 Ranch House in New York Gets a Transparent Pavilion Extension 12

1950 Ranch House in New York Gets a Transparent Pavilion Extension 13

1950 Ranch House in New York Gets a Transparent Pavilion Extension 14

Penthouse of Vanke Metropolis No. 79 in Hangzhou / More Design Office

The Penthouse has five bedrooms, three living spaces, two kitchens and four bathrooms. The living room, with a 6 meter high double height space is located in the south, facing the Qiantang River. The spiral staircase is in the southeast corner, and the three sky terraces are connected to the secondary bedrooms, western kitchen and multi-functional room.

Seaview Escape House, Bainbridge Island / Coates Design Architects

This shoreline home is a 2800 square foot, 2-bedroom Pacific Northwest-style house anchored into a steep-sloped site. There is an open-concept living, dining, and kitchen area that opens directly to the outdoors with a corner bi-fold door system.

Lake Michigan Beach House by SALA Architects

This Lake Michigan beach house courts efficiency from multiple angles – quite literally. A splayed floor plan opens views to the water and horizon, and divides public and private spaces into insulated zones to condition only those areas that are in use.

Red Barn at Hazel River Cabin / Bonstra Haresign Architects

The Red Barn at Hazel River Cabin repurposes a hand hewn oak corn crib, which originally stood in Berks County, Pennsylvania, into a screened...

OD Blow Dry Bar / SNKH Architectural Studio

Architects: SNKH Architectural Studio Project: OD Blow Dry Bar Architects in Charge: Ashot Snkhchyan, Arminé Snkhchyan Area: 80.0 m2 Location: Yerevan, Armenia Photography: Sona Manukyan & Ani Avagyan “OD” is...

Related Articles