50 sqm Apartment in Central Tel Aviv by Danka Design

50 sqm Apartment in Central Tel Aviv by Danka Design

Project: 50 sqm Apartment Refurbished
Architects: Danka Design
Location: Tel Aviv, Israel
Area: 50 sqm
Photographs: Itay Benit

Planning and interior design of 50 sqm apartment in central Tel Aviv. The owners of the apartment did not want to make any drastic changes in the structure, so apart from the kitchen area, especially the wall that separated the kitchen space from the central space, there were almost no structural changes.
In contrast, the apartment underwent a very significant cosmetic change. Natural oak flooring was applied throughout the apartment, except the bathroom and the balcony, which were paved with greenish concrete tiles.

50 sqm Apartment in Central Tel Aviv by Danka Design

Two iron doors were designed, one double-door to separate the living room from the longitudinal porch, and one to separate the kitchen from a small service porch, which contains a washing machine. The longitudinal porch of the living room faces a neighboring building, led to a lightweight partition design that allows privacy, but does not block the natural light.

kitchen, dining room, by Danka Design

The carpentry work designed for the apartment is delicate and soft – a small functional kitchen and a wardrobe that utilizes the full height of the ceiling.
The impressive height of the ceiling (more than 3 m in height) was also highlighted with unique lighting fixtures, and a variety of different design items that tell its owner’s story. An impressive collection of elements, most of them acquired over the years by the couple in the Far East.

plan

kitchen by Danka Design

50 sqm Apartment in Central Tel Aviv by Danka Design

50 sqm Apartment in Central Tel Aviv by Danka Design

bedroom by Danka Design

50 sqm Apartment in Central Tel Aviv by Danka Design

bathroom by Danka Design

50 sqm Apartment in Central Tel Aviv by Danka Design

Must Read

Sheen House / R2 Studio Architects

Sheen House / R2 Studio Architects

The Sheen House project includes a rear extension with a large open-plan space including the kitchen, dining space, lounge and library which form the heart of the family home.