Residential ArchitectureApartmentsArt & Music Apartment / Svoya Studio

Art & Music Apartment / Svoya Studio

Art & Music Apartment / Svoya Studio

Project: Art & Music Apartment
Interior Designer: Svoya Studio
Location: Dnipro, Ukraine
Area: 117 m2
Year: 2019
Photo Credits: Alexander Angelovsky
Text by Svoya

The history of the design of the Art & Music apartment began with its choice. Owners were defined between construction of the house and several options of apartments in one of new buildings of Dnepr. As a result, the choice was made in favor of the apartment, the planning decision in which turned out to be the most optimal.

Art & Music Apartment / Svoya Studio

The space of 117m2 was intended for a young family with a small child. The apartment with panoramic windows has a spacious studio-living room and kitchen, a guest bathroom with a transition to the laundry room, as well as 2 bedrooms – children’s and owner’s with a bathroom and an open dressing room. The uniqueness of the layout lies in the fact that all rooms are walk-through, because direct communication from their bedroom to the nursery was important for parents. A children’s room additionally goes to the living area.

kitchen / Svoya Studio

The studio space is divided into zones:
⁃compact but spacious kitchen with panoramic window and peninsula with wine rack
⁃spacious dining room with a bar area by the window, which is a continuation of the kitchen composition
⁃living room with a sofa area and a lounge area for two by the window, where you can watch the stunning sunsets on the background of the evening city. It should be noted that the head of the family is a music lover and it is displayed in the “heart of the house” – a rack with vinyl in the central part of the living room. There are also unique Turkish art objects from friends and relatives of the family located here.

Art & Music Apartment / Svoya Studio

The entrance group (corridor type) is fully visible from the studio and corresponds to it stylistically, in this area there are storage systems, open shelves and a small sofa here.

Art & Music Apartment / Svoya Studio

The owner’s bedroom is located at the entrance and has its own walk-in wardrobe of open type. The bathroom with shower is separated from the bedroom by a partition of corrugated glass, allowing light into this compact room. The washbasin is placed in the bedroom area and forms a decorative composition with a functional staircase-shelf.

Art & Music Apartment / Svoya Studio

In general, the interior fully reflects the lifestyle and Hobbies of an international family, in which intertwined Ukrainian and Turkish cultures with their inherent hospitality, love of music and family values.

Art & Music Apartment / Svoya Studio

home office / Svoya Studio

Art & Music Apartment / Svoya Studio

Art & Music Apartment / Svoya Studio

kids room / Svoya Studio

bedroom / Svoya Studio

Art & Music Apartment / Svoya Studio

bathroom / Svoya Studio

plan

Point Lonsdale Beach House by InForm Design

This split level beach house includes three bedrooms and a lounge retreat on the lower level, and a large open plan living area and master bedroom on the upper level. A discrete timber box at the front transforms into an expansive glazed pavilion at the rear of the property.

Bavarian house built for relaxation and vacation

The holiday home situated in the Upper Bavarian Inn Valley is only 4 meters wide. The architects Christine Arnhard and Markus Eck have built...

Llull Apartment, Barcelona / YLAB Arquitectos

Llull apartment was open to the public during Barcelona Design Week 2019. The event was presented thanks to the collaboration of prestigious international design companies such as Franke, Bticino, JNF, Hobby Flower, Fusteria Gurdó, Admonter, Delta Light, Ikebe, Silent Gliss, Novy and Cristina.

Refugi Lieptgas: Fascinating Concrete Cabin in the Swiss Alps

Refugi Lieptgas is a fascinating concrete cabin designed by German architecture studio Nickisch Sano Walder Architekten. The concrete cabin is situated in Flims, in the Swiss Alps, it is entirely built of concrete and has an area of 40 sqm.

The Bagatelle Restaurant by Lambart & Browne Embellish

The Bagatelle brand began in the meatpacking district of Manhattan, New York. Hailing from France, proprietors Aymeric Clemente and Remi Laba teamed up in early 2008 to create a restaurant that encompasses the French Mediterranean lifestyle in atmosphere and cuisine.

Related Articles