Residential ArchitectureApartmentsAttic apartment in Verona by Michele Perlini

Attic apartment in Verona by Michele Perlini

Attic apartment in Verona by Michele Perlini

Italian architect Michele Perlini has designed this attic apartment in Verona, Italy.

Description by ARCStudio PERLINI: Situated right in the heart of the historic center of Verona, this attic space is located inside a building full of history and charm of the most famous of the city. The Verona house develops on the top floor with a total surface of 360 square meters and two terraces of 40 and 80 square meters with views of the city.

Attic apartment in Verona by Michele Perlini 2

After a delicate design of interior spaces the attic was divided into a large living area with double height, the focal point of the house dedicated to socialization, an open plan kitchen and two separate sleeping areas. Private space consists of master bedroom with bath, mini spa with sauna, experience shower, color therapy and turkish bath. A mechanical ventilation system ensures a controlled indoor air quality and a high living comfort. The house is certified CasaClima A.

Architect: Michele Perlini – ARCStudio PERLINI
Photography: Chiara Cadeddu

Attic apartment in Verona by Michele Perlini 3

Attic apartment in Verona by Michele Perlini 4

Attic apartment in the historic center of Verona (5)

Attic apartment in the historic center of Verona (9)

Attic apartment in the historic center of Verona (8)

Attic apartment in the historic center of Verona (6)

Attic apartment in the historic center of Verona (7)

Attic apartment in the historic center of Verona (10)

Prumirim Beach House / Bruno Rossi Arquitetos

The Prumirim beach house is located in the northern coast of the São Paulo state - Brasil, it is laid out among the thick Atlantic woods of the Sao Paulo shoreline, a few meters from the sea. Due to the plentiful woods, the house implementation faces big limitations within the removal of threes.

Pine Forest House by Ramon Esteve Studio

The Pine Forest House responds to a geometry of contrasts based on this theme: the nature provides the vertical position of pine trees, while the architecture spreads out oblong and horizontal, as a great viewpoint in its setting.

Fendalton Residence by O’Neil Architecture

A rare and unique invitation presented itself in the form of a large blank canvas within a leafy blue-chip Christchurch suburb where we were given complete autonomy and freedom over the aesthetic direction of our client’s home.

Related Articles