Residential ArchitectureApartmentsMarina Apartment, Barcelona by Cometa Architects

Marina Apartment, Barcelona by Cometa Architects

Marina Apartment, Barcelona by Cometa Architects

Project: Marina Apartment
Architects: Cometa Architects
Location: Sant Marti, Barcelona, Spain
Size: 55 m2
Status: Completed 2019
Photo Credits: Jose Hevia

Situated near Barcelona’s Olympic Marina, this apartment pays direct tribute to its seaport context. Cometa architects´ Faidra Matziaraki & Victor Gonzalez Martí reconfigure this 56 sqm apartment by knocking down all interior walls and opening up the frontal exterior wall in order to achieve uninterrupted space and views, creating an architectural journey where one would need just the essential.

Marina Apartment, Barcelona by Cometa Architects

This top floor apartment is located where Calle de la Marina meets the Port. A compact, introvert but otherwise regular second residence of a couple, has been radically remodeled with some principles of the small size naval architecture: liberate all utile space from the unnecessary, while only the pure form remains present.

kitchen, Cometa Architects

The square plan of the Marina apartment is organized around a compact wooden cabin, where the toilet, closets, laundry room and installations are located. The main uses of space are symmetrically balanced around it: kitchen & storage on its right side, living and sleeping facing front and bathing to the left.

Marina Apartment, Barcelona by Cometa Architects

The vessel-looking concrete interior is treated with light grey microcement, drawing inspiration from the raw concrete docks that can be seen nearby.

Marina Apartment, Barcelona by Cometa Architects

The exposed installations, precisely composed by marine copper piping, fittings and light fixtures, are stretching over the solid surfaces, offering a warm radiance, perhaps the only decorative element of the apartment, while methodically correspond to the specific uses.

interior design, Cometa Architects

Two pure white volumes determine the wet areas: the kitchen island and the bathtub. Placed in the open space, these two bold elements give the impression of hovering over the floor while creating an elegant and exclusive ambience within the otherwise minimal architecture.

Marina Apartment, Barcelona by Cometa Architects

The economy of space is an attribute to this project, where beds, sofas, all custom wooden design furniture and integrated closets are becoming storage. Underfloor heating helps regulate energy and avoid radiators in the space.

bedroom, Cometa Architects

Despite the limited square meters, the Marina apartment enjoys extended space thanks to the direct connection of the interior-exterior which doubles the space, letting tones of natural light enter and of course the natural breeze of the sea.

bathroom, suite, by Cometa Architects
bathroom by Cometa Architects

Subscribe to our newsletter

Dolores Heights Residence by John Maniscalco Architecture

On an atypically-configured sloping double lot in San Francisco, this new home takes advantage of rare siting to maximize the experience of changing daylight and sweeping city views. The use of deep overhangs and angular cedar forms carefully frames horizon views while gently responding to the corner siting.

Green Sculpture that Symbolizes Infinity: The Infinite Green in Wroclaw

Tadeusz Kalinowski Art Foundation have designed The Infinite Green, a green sculpture in Wroclaw, a city in Poland. The city participates in the competition for European...

Brooks House, Alterations and Additions by Bryant Alsop Architects

The Brooks House required a full scale renovation, and 2-storey addition to create a cozy family-home in the inner east of Melbourne. Indoor - outdoor living using the abundance of natural light in this combined area.

Contemporary Multi-Generational House With Sustainable Features

Looking to the future, the clients required a house capable of a multi-generational family dynamic including their teenage children, Timba the dog and older parents who frequently visit from overseas but will eventually join them permanently.

SB House by Pitsou Kedem Architects

SB HOUSE it is building envelope architecture serves as the generator, trolling the exact dosage between interior and exterior relations, climate and considerations of privacy, rising from the ground, surrounds the spaces required and return to the ground in the packaging ...

Recommended Stories