Barley Mow Centre, London by Ben Adams Architects

Barley Mow Centre, London by Ben Adams Architects

Project: Barley Mow Centre
Architecture: Ben Adams Architects
Project team: Ben Adams, Nicholas Jewell
Location: Chiswick, London, UK
Area: 4,000 sqf
Budget: £7m
Awards: Surface Design Awards 2018 ‘Best Exterior’ shortlist
Text: Courtesy of Ben Adams Architects
Photos: Courtesy of Ben Adams Architects

This bright and light office extension for rental market leaders, Workspace, creates a new co-working offer, with collaboration at its core, in the heart of West London’s leafy Chiswick.

Barley Mow Centre, London by Ben Adams Architects

Our remit for the Barley Mow Centre was to demolish a single storey shed, built in the 1970s, and replace it with a six-storey office building, with improved and rationalised circulation throughout.

Barley Mow Centre, London by Ben Adams Architects

Aimed at start-ups, tech professionals and consultants who work with City clients, Barley Mow combines open plan co-working spaces and opportunities for tenants to meet and share ideas, with more intimate spaces and private booths.

Barley Mow Centre, London by Ben Adams Architects

A new main entrance creates a strong and vibrant presence at street level to draw the public as well as building tenants through a bustling foyer which seamlessly incorporates a public café, retail space, and a bright co-working lounge.

Barley Mow Centre, London by Ben Adams Architects

A range of seating options includes single tables and collaborative booths, as well as bleacher style seating that can be used by all tenants for presentations, social events and pitches. Other features include ample cycle storage.

London offices by Ben Adams Architects

The original Victorian building adjacent to the new structure was once a wallpaper factory. References to this cultural heritage permeate the aesthetic and interior finishes of the new design, combined with more contemporary finishes such as robust black OSB panelling in heavily used areas, light birch ply and polished concrete floors, giving the building a unique character.

Barley Mow Centre, London by Ben Adams Architects

The project was located on a completely landlocked site, overlooked from all sides, which meant that our design had to be particularly sensitive to neighbours, local residents and planning constraints. The four storeys of the extension step back at each level to create a series of landscaped terraces with sedum and wildflower-planted roofs which minimise the visual impact of the building and create much-needed green space for locals.

Barley Mow Centre, London by Ben Adams Architects

interiors, Ben Adams Architects

Ben Adams Architects

Barley Mow Centre, London by Ben Adams Architects

blank

Newsletter HomeWorldDesign

To be updated with all the latest projects

Most Recent

Most Popular

Agile and Dynamic Offices for FEG by Studio Perspektiv

Agile and Dynamic Offices for FEG by Studio Perspektiv

The emphasis was on maximizing creative potential and creating ideal conditions for supporting the community with reference to the principles of the agile workplace.
St Vincents Place Residence / B.E Architecture

St Vincents Place Residence / B.E Architecture

As a modern renaissance home, the St Vincents Place Residence is a new archetype developed through a reinterpretation of classical references with a modern sensibility.

Extension and Refurbishment of Mixed Use Building

This residence is located in London and was modernized by Scenario Architecture. The property has necessitated extension and refurbishment to become a welcoming home for...
Sentinel House by Aurelien Chen Architecture

Sentinel House by Aurelien Chen Architecture

The Sentinel House is located on a narrow and irregular piece of land, at the edge of a block and at the entrance of the village.

Story Pool House by Lake Flato Architects

Project Name: Story Pool House Architects: Lake Flato Architects Project Location: Center Point, Texas Photo Credits: Casey Dunn 2011 AIA San Antonio Honor Award 2012 Builder’s Choice Design Award Story...

More Articles Like This