Concrete Painting Studio Built on a Rocky Hill

Concrete Painting Studio Built on a Rocky Hill

This concrete painting studio was designed by Felipe Assadi and Francisca Pulido as an extension of a house. The studio is located in Los Vilos, Chile.

Project description: The painter’s studio has been erected to one side of a house in Bahía Azul. A small space, it appears to be a prolongation of the terrain when seen from the entrance, but from the slope it stands out as a piece embedded in the hillside.

Concrete Painting Studio Built on a Rocky Hill 1

The space, ultimately conceived as the prolongation of its own window frame, mediates between the sea and an interior garden located at the entrance. Reached by a narrow staircase, excavated out of the rock, it leaves the user in complete isolation.

Concrete Painting Studio Built on a Rocky Hill 3

It is a sort of retreat from the surrounding constructions, basically just a wall with indirect sunlight entering from above to paint by. The rigidity and horizontality of the design reinforce the diagonal lines of the main house.

Architects: Felipe Assadi and Francisca Pulido
Project: concrete painting studio
Location: Los Vilos, Coquimbo Region, Chile
Collaborator: Alejandra Araya
Photography: Fernando Alda

Concrete Painting Studio Built on a Rocky Hill 4

Concrete Painting Studio Built on a Rocky Hill 5

Concrete Painting Studio Built on a Rocky Hill 6

Concrete Painting Studio Built on a Rocky Hill 7

Thank you for reading this article!

blank

Newsletter HomeWorldDesign

To be updated with all the latest projects

Most Recent

Most Popular

Old Rural House Revived as a Stunning Modern Home

Old Rural House Revived as a Stunning Modern Home

For the internal conversion of a old rural house in Afsnee, JUMA sought to strike a balance between the authentic elements of the house and a newly designed contemporary interior. In the old situation, the large open spaces were last used as offices. JUMA transformed them into a logical sequence of warmly furnished living areas.
Elegance and Sobriety in a Contemporary Home: Diagonal House

Diagonal House, Elegance and Sobriety in a Contemporary Home

In this house of 300 m2 located in the most central area of the Diagonal of Barcelona, a comprehensive reform of Interior Design, Decoration and Styling was executed.

Minimal Modern Design Meets Disco in This Palo Alto Eichler House

Yamamar Design have modernized this 1970's Eichler house, located in Palo Alto, California. Description by Yamamar: This Palo Alto 1970’s Eichler house remodel falls squarely...
Art Barn House by Rowland+Broughton Architecture

Art Barn House by Rowland+Broughton Architecture

Art Barn House is designed for the purpose of gathering, discussion and displaying contemporary mixed media art forms. The owners use the residence for engagement with the art community and raising awareness of the arts ...
Ji Apartment / KC Design Studio

Ji Apartment, Taipei / KC Design Studio

The light of the low-floor old Ji apartment comes from the 4-meter lane in the front. The front large window introduces sufficient light, forming the single-axis division of the space.

More Articles Like This