Architecture and Interior Design StudiosMARCANTE–TESTA UdA ArchitectsConfetti Tiles Designed by Marcante-Testa for Ceramica Vogue

Confetti Tiles Designed by Marcante-Testa for Ceramica Vogue

House of Tiles / Marcante-Testa UdA Architects

Project: House of Tiles / Confetti Tiles Collection
Interior Design: Marcante-Testa UdA Architects
Collaborators: Aga Slusarczyk, Filippo Petrarulo
Location: Italy
Year 2018
Photography: Terzo Piano

“House of Tiles” is a new living space to represent the Confetti tiles collection and to experiment with new ways of using it. From floors to ceilings, passing through the kitchen, the bathroom cabinet up to the doors, all seen as possible applications of the ceramic product both in architectural dimension and furnishings.

House of Tiles / Marcante-Testa UdA Architects

The Confetti tiles collection is designed for the home and for non-residential interiors such as restaurants and hotels, which bring to mind the dimension of home because they are the best expression of essential traits of the human character, such as humour, lightness and the ability to not take oneself too seriously.

House of Tiles / Marcante-Testa UdA Architects 1

House of Tiles is an imaginary concrete architecture on more levels, set in a tropical environment where the colors and the designs of “Confetti” dissolve the extreme notes of these two dimensions and allow our home to be a place where nature and culture can dialogue in the housing dimension.

House of Tiles / Marcante-Testa UdA Architects 2

A project that is shared for the styling and for the images/videos production with Terzo Piano and which aims to provide new communication means of the ceramic product through architectural experimentation in line with the approach to the project which historically distinguished the brand Ceramica Vogue.

House of Tiles / Marcante-Testa UdA Architects 3

The Confetti tiles collection comes in one format (25×25 cm, rectified, 10 mm thickness) with four types of decorations suggested by the names of the architecture in four Italian cities: Milano, Venezia, Roma and Torino. The micro patterns, available in 6 colours with an additional 8 matching solid colours, make the Confetti collection a new classic for tiling floors and walls, designed and produced in Italy coherently with the philosophy of Ceramica Vogue.

Confetti Tiles Designed by Marcante-Testa for Ceramica Vogue

Confetti Tiles Designed by Marcante-Testa for Ceramica Vogue 1

Confetti Tiles Designed by Marcante-Testa for Ceramica Vogue 2

Confetti Tiles Designed by Marcante-Testa for Ceramica Vogue 3

Confetti Tiles Designed by Marcante-Testa for Ceramica Vogue 4

Confetti Tiles Designed by Marcante-Testa for Ceramica Vogue 5

Confetti Tiles Designed by Marcante-Testa for Ceramica Vogue 6

Confetti Tiles Designed by Marcante-Testa for Ceramica Vogue 7

Coronado Bungalow: 1927 Old Building Redesigned in Arizona

Coronado Bungalow is a project jointly conducted by Joel Contreras (ContraMark) and Jonah Busick (Foundry 12) in Phoenix, Arizona. Built in 1927, the bungalow has received...

Winter House, Staffordshire by Scott Donald Architecture

Winter House is a replacement dwelling within a 1-acre site in a conservation area in Rolleston-on-Dove, Staffordshire. The site is semi-rural and is bound by impressive, protected trees.

Quebec Street Residence in Portland / GO Logic

Quebec Street Residence is a bold, elegant, and efficient custom home in Portland, Maine’s Munjoy Hill neighborhood. A modernist reinterpretation of themes found in its nineteenth-century neighbors, the building reflects a close collaboration between GO Logic and our clients, who played a key role in the design process.

CreditSights New Workplace by Kostow Greenwood Architects

The new office at 2 Park Avenue, a building with a landmarked exterior, was a blank canvas presenting an opportunity, for the first time, for the firm to design an office environment suitable to the team’s work styles.

The Rock House Offers Access to a Wild and Untouched Nature

Built on the slope of Mount Shefford, the residence bridges an aerial view on one side and an ascending, rugged topography, populated by rocks and maples, on the other. The initial idea for this project was to merge with the mountain, to nestle into the terrain until it becomes one with the residence.

Related Articles