Courtyard Residence / Ming Architects

Courtyard Residence

Courtyard Residence is a family home designed by Ming Architects, a Singapore based design architect firm.

From the architect: A 7m high double volume courtyard is the heart of this multi-generational family home. Spanning across this dramatic architectural space, a slim suspended bridge connects the front and rear wings of the house, which the parents and their children’s families occupy.

Courtyard Residence 1

Over the central koi pond floats a grand feature steel staircase which spans 3 storeys high, with a vertical black pebble feature wall as its canvas backdrop. teak timber strips line the ceilings and act as screens on the external walls of the house, producing a warm contrast to the polished sleek white internal marble finishes and black pebble wall within the heart of the house. Photography : Edward Hendricks

Courtyard Residence 2

Courtyard Residence 3

Courtyard Residence 4

Courtyard Residence 5

Courtyard Residence 6

Courtyard Residence 7Courtyard Residence 10

Courtyard Residence 7

Courtyard Residence 9

Courtyard Residence 11

Courtyard Residence 12

Courtyard Residence 13

Courtyard Residence 14

Thank you for reading this article!

Subscribe to Our Newsletter

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

Mountain Wood Residence / Walker-Warner Architects

The Mountain Wood residence from California, realized by Walker Warner Architects, includes separate buildings to create a variety of complementary indoor-outdoor spaces that would...

House for a Daughter / KHUÔN Studio

The " House for a Daughter " is divided into two zones. Reserved for the daughter, the back of the house consists of a connected bedroom and study that occupies two floors, while the front part of the house comprises bedrooms for her parents and brother.

Bakery Place – Victorian Bakery Buildings Converted into 12 High-End Homes

Located between Falcon Park and Clapham Common, Bakery Place is the latest residential scheme from Jo Cowen Architects, designed for developers West Eleven. A...

An Old Furniture Laboratory Becomes a New York Style Loft

An ambitious project for a young couple like Matteo and Veronica, a personal trainer and a beautician who live in a small town near Pisa. They bought a very old building of 220 mq and almost 5 m high to realize their dream: a New York style loft.

London Industrial Warehouse Converted Into Versatile Living Space

Positioned on the second floor of one of Clerkenwell’s finest warehouse buildings, this extraordinary apartment has been distinctively designed by Henley Halebrown Rorrison Architects. Measuring around 2,000sqft, the singular space celebrates the original fabric of the building with great honesty.

Into the Wild House is Clad in Weathered Wood with Accent on the Black Steel Windows Frame

Into the Wild is an über-modern residential project on 2.3 acres of undeveloped land in the heart of Saint John, New Brunswick, Canada. The house was designed by Acre Architects in close collaboration with the homeowners - Judith Mackin and Robert Moore from Tuck Studio.