Office DesignCushing Terrell ATX Office in Austin, Texas

Cushing Terrell ATX Office in Austin, Texas

Cushing Terrell ATX Office, Texas

Project: Cushing Terrell ATX Office
Architects: Cushing Terrell
Location: Austin, Texas, United States
Area: 13,000 square feet
Year 2018
Photo credits: Peter Molick

Needing more space for their growing, multi-disciplinary team in Austin, Cushing Terrell explored several options for their new office location, ultimately choosing the Texas State Teacher’s Association building as the perfect fit. The 13,000-square-foot project was an exciting opportunity for the firm’s architects, interior designers, and engineers to join forces and showcase their talents in their own space.

Cushing Terrell ATX Office, Texas

Matterport, a 3D program, was employed to document existing features and build models, so the team could experience the space before it was designed. Ensuring the office and its amenities would meet staff needs, the floor plan includes comfortable workstations, collaboration areas, and conference rooms with flexibility to accommodate for growth.

office design, Texas

The juxtaposition between the concrete structure on the west side of the building and the new steel structure on the east side creates unique charm. Spectacular views spanning the capitol building and surrounding downtown are welcomed from the rooftop deck and an east-facing interior area, which has been deemed the “front porch” by the team. From the lighting elements to the communal design lab that purposefully functions as a central hub, every detail in this space was designed with intention.

Cushing Terrell ATX Office, Texas

Cushing Terrell ATX Office, Texas

interior design workplace, Texas

Cushing Terrell ATX Office, Texas

kitchen design, Texas

Cushing Terrell ATX Office, Texas

workspace, Texas

Cushing Terrell ATX Office, Texas

Cushing Terrell ATX Office, Texas

Cushing Terrell ATX Office, Texas

Subscribe to our newsletter

Transformation of an Apartment into a Small Office in Turin

The apartment, located on the top floor of a building in Borgo Vittoria in Turin, was renovated for a new owner, a young graphic and web designer needing space for living and working.

Contemporary Addition and Restoration to a Historic House

St Webster House is a recently completed expansion project by Moloney Architects in Ballarat, Victoria, Australia. Description by Moloney Architects: This project is an extension...

Elegant Approach to Family Home Design in Reykjavík, Iceland

New construction of a single family house for a family of seven. The new two level building is organized around a lightwell on the entry level. The bedrooms are located to the northeast side, whilst the family room and kitchen are at the southwest side enjoying a view of the inlet beyond.

Telescope Suite by Barbora Vokac Taylor Architect

Telescope Suite is a project located in the Little Italy neighbourhood of Toronto in the lower level unit of a semi-detached Victorian house.

Casa Atrio Interconnects Decorative Classical Architecture with a Victorian-Era Home

From the outside, Casa Atrio has the character of an Italianate-style terrace, intertwining decorative classical architecture with a Victorian-era home.

Recommended Stories