Del Popolo Restaurant / Jessica Helgerson Interior Design

Del Popolo Restaurant by Jessica Helgerson Interior Design

Designer: Jessica Helgerson Interior Design
Project: Del Popolo Restaurant
Location: San Francisco, USA
Photography: Aaron Lietz

The conversion of an abandoned building in San Francisco’s Nob Hill neighborhood to a restaurant. Our scope included designing a new wooden store-front façade. Del Popolo restaurant features Neapolitan-style wood fired pizzas, and the wood oven is the central focus of the space. The custom tile glaze that we commissioned for the bar feels fresh and vibrant as well as classic and historic.

Del Popolo Restaurant by Jessica Helgerson Interior Design 1

The name of the restaurant, Del Popolo, means ‘of the people’ and from that name came our concept of decorating the interior walls with portraits of people that we sourced from all over the world. Long central tables allow for a more communal ‘of the people’ dining experience.

Del Popolo Restaurant by Jessica Helgerson Interior Design 2

Del Popolo Restaurant by Jessica Helgerson Interior Design 3

Del Popolo Restaurant by Jessica Helgerson Interior Design 4

Del Popolo Restaurant by Jessica Helgerson Interior Design 6

Del Popolo Restaurant by Jessica Helgerson Interior Design 7

Del Popolo Restaurant by Jessica Helgerson Interior Design 5

Del Popolo Restaurant by Jessica Helgerson Interior Design 8

Del Popolo Restaurant by Jessica Helgerson Interior Design 9

Subscribe to Our Newsletter

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

Georgian House Oxfordshire by Louise Holt Design

Georgian House Oxfordshire is a renovation project completed by London-based Louise Holt Design. From the designer: When our clients bought the house it had been...

Versatile Storage Unit / Etta by Dossofiorito

Etta by Dossofiorito is a versatile storage unit, multifunctional furniture that display and store objects, and act as a space divider. It is composed of a platform with four removable elements: a small round shelf, two shapes of uprights and one upholstered backrest.

Vacation House in Ibiza with Interiors Designed by TG Studio

Project: Vacation House in Ibiza Architects: TG Studio Location: Can Bikini, Ibiza, Spain Photography by Philip Vile London-based TG Studio has designed the interiors of this vacation house...

The Adaptation and Extension of a 1960 Vintage Office Building

A 1960 vintage 5-story office building, situated adjacent to the Wheaton Metrorail station, is adapted and extended to create a new 12-story, 194-unit apartment...