Residential ArchitectureApartmentsGreenwich Village Residence - A Smart Combination of Two Apartments

Greenwich Village Residence – A Smart Combination of Two Apartments

Greenwich Village Residence - A Smart Combination of Two Apartments

Project: Greenwich Village Residence
Architects: Jordan Parnass Digital Architecture
Design Team: Jordan Parnass, Marijke Huelsmann, Elizabet Bereslavskaya, Philip Weller, Mithila Poojari, Jake Finnicum,
Daniel Chimes
Location: New York, United States
Year 2018
Photography: Amy Barkow / Barkow Photo

Instead of moving to a bigger space, the best option for this Greenwich Village client was to acquire the unit next door and combine two apartments into one.

Livingroom, New York, Smart Combination of Two Apartments 1

In spite of the floor’s panoramic views, each apartment suffered from the tight proportions and low ceilings typical of post-war high rises.

kitchen, New York apartments, Greenwich Village

What began with a pair of tight galley-style kitchens, small baths and basic bedrooms has now transformed into an elegant light-filled modern home.

white kitchen

The expanded unit features three bedrooms, two and a half baths, an entry gallery and a generous living and dining area.

white kitchen

An open cook’s kitchen and adjoining dining room make extensive use of custom millwork that blends storage and flexibility seamlessly into the spaces.

dining room, Greenwich Village Residence

The abundant natural daylight is complemented by a mix of minimal sconces, low profile ambient recessed lighting and pendants in selected areas.

Greenwich Village apartment, interior design

bedroom, New York apartment, Jordan Parnass Digital Architecture

Jordan Parnass Digital Architecture, bedroom, New York apartment

Jordan Parnass Digital Architecture, interior design bedroom

Greenwich Village Residence , home office, interior design

bathroom, Jordan Parnass Digital Architecture

Bathroom, Greenwich Village apartment, Jordan Parnass Digital Architecture

Subscribe to our newsletter

Edwardian Weatherboard House Renovated by Sheri Haby Architects

Abbott St House is an Edwardian weatherboard house in Sandringham. Typical of many of the period houses in the area, a previous extension had added a room on the back incorporating main bedroom, kitchen and meals area but this space suffered the ailments of a south orientation and poor room configuration.

Contemporary Single-Storey House Features Open Spaces

The owners asked the office for a contemporary single-storey house whose rooms could enjoy the huge preservation area of ​​Granja Viana region in the city of Cotia-SP.

Higher Ground House by Stafford Architecture

Higher Ground House floats over a rocky sandstone outcrop with views over Middle Harbour. The empty corner site presented a rare set of opportunities to create a family home that celebrates the beautiful red gums and unique rock formation of Seaforth.

Chelmer House Renovation by Dion Seminara Architecture

Chelmer House is a contemporary single-family house renovated by Dion Seminara Architecture.

Peckham Courtyard by Unagru Architecture Urbanism

The Peckham Courtyard house had good bones but needed some adjustments to make it work for the growing family, alongside a contemporary overhaul to deliver a home that suited the owners’ style.

Recommended Stories