Fashion Boutique June Store by StudioW

Fashion Boutique June Store by StudioW

Project: Fashion Boutique June Store
Architects: StudioW
Location: Hai Phong, Vietnam
Year 2019
Photographer: Vu Tuan Anh
Text and photos provided by StudioW

June Store is a fashion boutique project renovated from a typical townhouse in Vietnam. The shop owner who had lived and worked in the UK for a long time, so she wishes to have a contemporary store but at the same time there are details reminiscent of nostalgic fashion stores from classical Europe. The façade of the building is designed as a minimalist block of navy blue to emphasize the whole project.

June Store by StudioW

Interior layout is arranged concisely, with the cashier at the center of the premises. From the cashier’s stand, we arranged 3 continuous wooden cabinets, which helps guide customers from the outside to the inside the store. The clothes hanging racks are placed close to the sides of the wall to maximize buyers’ view. Auxiliary spaces such as locker rooms, toilets, stairs are situated in the corner of the store.

June Store by StudioW

The contradistinction in selecting ceiling, wall, and floor materials is to express the original desire of the shop owner to create a contemporary interior space but still have some senses of antiquity. Customers can also see the contradistinction in the design of furniture: a minimalist concrete cashier stand next to an aged wooden cabinet, ceiling lighting system in modern style in opposition to hanging pedants with classic European characteristics…

June Store by StudioW

The use of interior colors is also restrained because they are just the background for the store’s main subject, which are fashion items.

Fashion Boutique June Store by StudioW

Fashion Boutique June Store by StudioW

Subscribe to Our Newsletter

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

Spiral Suite Family Home in Tel Aviv / Anat Gay Architects

Those two separate buildings combined into one complex which inspired as a small, spiral, village, in the middle of the beautiful area of Neve Tzedek at the heart of Tel-Aviv.

Trollhus House: Alpine Chalet in Norden, California

Designed by Mork-Ulnes Architects, Trollhus House is a 3,300-square-foot single-family residence in Norden, California driven both by the extreme environmental conditions found at a 6,800 foot elevation and a California sensibility of generous indoor-outdoor living.

Portuguese Minimalist House Built on the Ruins of an Old Building

The "House of Messines", is based on an existing building, already in ruins, but with a fantastic orientation East-West, and with a rhythm of openings for light source already very inviting.

People-Friendly Office: Codewise in Cracow, Poland

To create a people-friendly office where they will enjoy staying during a week and where they will come on their own on Saturday or Sunday, without being forced to do so. A place where their personal and professional lives will intermingle harmoniously with each other.