Minimalist Vietnamese Home Adapted to a Long and Narrow Lot

- Advertisement -

Minimalist Vietnamese Home Adapted to a Long and Narrow Lot

Architects: Landmak Architecture
Project: Minimalist Vietnamese Home
Architect in Charge: Ta Tien Vinh, Truong Tuan Chung
Location: Thạch Thất, Vietnam
Project Year 2016
Photography: Le Anh Duc

From the architects: This house is built on a bad land shape which is separated from the narrowest part of a large land. It has ugly shape and is most cramped. In suburban, people often build houses on very large land plots, therefore, the small area (in comparison with the land in this area) is paid less attention to build a house.

Minimalist Vietnamese Home Adapted to a Long and Narrow Lot 1

It is almost abandoned until a young man buys it at cheap price. He is my relative and he would like me to design it. We face the situation that the land is located far from center and local construction workers are not professional and illegible with architectural drawings.

Minimalist Vietnamese Home Adapted to a Long and Narrow Lot 2

It is really hard for us to develop a special concept with much details when implementing. We have considered the designed solutions so much and finally we choose a very practical and minimalist concept. A skin is made of brick with hollow to create the void in the most tapering angle in front of the land, it is used for planting trees to provide privacy to the interior, separates from road but still enables good ventilation and lighting for the living room and the front façade. At the back of land, in the most tapering edge, a void is created and we make a concrete panel which is hung 70cm above ground with the cupboard below and the garden above. This design enables the light, ventilation, and creates depth for kitchen and dining room (originally it is very narrow area).

Minimalist Vietnamese Home Adapted to a Long and Narrow Lot 3

The remaining spaces are bedrooms, stair, roof, toilets which are designed minimally and practically to maximize space utilization and minimize construction cost. This minimalist vietnamese home is complete with the joy of the host and create new exciting atmosphere to residents walking across the road in front of the house.

Minimalist Vietnamese Home Adapted to a Long and Narrow Lot 4

Minimalist Vietnamese Home Adapted to a Long and Narrow Lot 5

Minimalist Vietnamese Home Adapted to a Long and Narrow Lot 6Minimalist Vietnamese Home Adapted to a Long and Narrow Lot 7

Minimalist Vietnamese Home Adapted to a Long and Narrow Lot 8

Minimalist Vietnamese Home Adapted to a Long and Narrow Lot 9

Minimalist Vietnamese Home Adapted to a Long and Narrow Lot 10

Minimalist Vietnamese Home Adapted to a Long and Narrow Lot 11

Minimalist Vietnamese Home Adapted to a Long and Narrow Lot 12

- Advertisement -

Tiburon Bay View Residence / Walker Warner Architects

Nestled on an east facing bluff of the Tiburon Peninsula, the Tiburon Bay View residence provides sweeping views of the San Francisco Bay while acting as a natural buffer from the road and neighboring houses.

Reina Victoria Penthouse, Barcelona / The Room Studio

In this 450 m2 penthouse distributed on two floors with exterior terraces and located in the upper area of Barcelona, a comprehensive interior design, decoration and styling reform was carried out.

1950 Old Workshop Converted into a Dream Home

Le 205 is a project designed by Atelier Moderno and completed at the end of 2014. This dream home is located in the Mile-Ex...

Ex-House: Away from the City Noise, by GarcíaGermán Arquitectos

The Ex-House project, carried out by GarcíaGermán Arquitectos has proposed and succeds to provide a feeling of silence and isolation, of seclusion, away from...

Toy House Was Conceived as a Huge Playground for a Growing Family

Located in São Paulo, Toy House was conceived as a huge playground by Pascali Semerdjian Architects. Description by Pascali Semerdjian: This 247m2 Toy House is...

Valley Family House / Luciano Gerbilsky Arquitectos

Valley Family House is a 580 meter construction, built on a 5,000 square meter lot in a gated community called Valle Santana in Valle de Bravo. The lot has a complex surface, with a 35% incline which makes construction a challenge but provides a grand view.

Five-Story Contemporary Townhouse in Boston Completely Renovated by Hacin + Associates

The renovation of this five-story contemporary townhouse in Beacon Hill included a full scope of architectural and interior design services, integrating modern amenities, technology, and systems into a historic structure.

Brutalist-Style House in Northern Taiwan / Yuan Architects

Built on a hillside, this Brutalist-style house intentionally elevates the living space to provide privacy while offering a comfortable outdoor activity space for families. An undulating wall running through the building defines the exterior and interior, separating the public space from the private.

High House Has a High Level of Functionality, Flexibility and Interaction

High House is a renovation project completed by Australian design studio Dan Gayfer Design. High House is the end product of a significant renovation to...

Garden Pavilion for Reading and Relaxation in Nature

This project transforms an unused 15’ x 50’ extension to a residential plot into a densely planted, private garden and reading pavilion. To provide privacy from the increasing noise of street traffic, the existing ground plane was excavated, creating a sunken path lined in black granite

Stonewall House in Girona by Harquitectes

The Stonewall house follows the material and constructive logics of the original wall-fence, but adapting them to current requirements. It is built entirely with load-bearing walls, reusing the stones from the old wall, mixing them with aggregate from the plot along with limestone and cement.