Residential ArchitectureHousesFlow House in Tel Aviv / Anderman Architects

Flow House in Tel Aviv / Anderman Architects

Flow House in Tel Aviv / Anderman Architects

Project: Flow House
Architects: Anderman Architects
Location: Tel Aviv, Israel
Year 2018
Photographer: Amit Geron
Text by Anderman Architects

A fluent yet great gesture of linking indoor and outdoor was our main guide in this project. The house is built on a dual plot, and our challenge was giving the costumers a sense of privacy, intimacy and freedom with in their home.

Flow House in Tel Aviv / Anderman Architects

The project is surrounded by natural light and vegetation, that flows inside in various methods and locations. The main yard, overlooking the living room feels like a natural extension of the built area. Blurring the boundaries of indoor-outdoor.

Flow House in Tel Aviv / Anderman Architects

The central patio strokes with natural light and nature even the most intimate parts of the house, preserving a constant dialogue between in and out at every position one may stand.

Flow House in Tel Aviv / Anderman Architects

The upper level floats above the ground floor, leaning over the massive stone wall, allowing the flow of movement and air throughout the house. The east-west orientation of the house is present in every glimpse and frames the open views and perfect air flow.

Flow House in Tel Aviv / Anderman Architects

Flow House in Tel Aviv / Anderman Architects

interior design / Anderman Architects

kitchen / Anderman Architects

dining room / Anderman Architects

Flow House in Tel Aviv / Anderman Architects

bedroom / Anderman Architects

bathroom / Anderman Architects

outdoor / Anderman Architects

Flow House in Tel Aviv / Anderman Architects

Flow House in Tel Aviv / Anderman Architects

Flow House in Tel Aviv / Anderman Architects

Victorian Era Home in Toronto Gets Two-Storey Modern Addition

Located in Toronto’s Roncesvalles neighbourhood, the Galley house challenges conventional notions typical of a semi-detached, Victorian era home, by providing a new rear entry hub, internal connectivity

Four-Room Apartment in the Center of Minsk / Interra Studio

Our task was to create a place where the owners of a spacious four-room apartment, in the center of Minsk will be able to relax and meet their guests. The apartment had a complex layout, with which we had to work a lot with.

Around the Net House in Courdimanche / Martins Afonso Atelier de Design

In the house, space is used but has yet to be lived in. The family, who has recently moved in, is settling in, capturing sensations and sequences which will soon become the pillars of the upcoming project.

When Color Meets Calm – 55 Meters in Central Tel Aviv

This 55 meters apartment is located in Tel Aviv and was designed by Maayan Zusman and Amir Navon. Description by Maayan Zusman: Originally a run down 1...

Reconstruction of a Family House Originally Built in 70’s in Porto, Portugal

The Bonfim house is a reconstruction of a pre existing home in Porto, north of Portugal, dated from the late 70s. It is intended for a young family living in the city. This family wanted a functional home with large, cleared areas with 4 floors and about 450 sqm.

Related Articles