Residential ArchitectureHousesHedgerow House, Philadelphia / ISA - Interface Studio Architects

Hedgerow House, Philadelphia / ISA – Interface Studio Architects

Hedgerow House, Philadelphia / ISA - Interface Studio Architects

Project: Hedgerow House
Architects: ISA – Interface Studio Architects
Location: Philadelphia, Pennsylvania, United States
Year 2018
Photo Credits: Interface Studio Architects

The Northern Liberties neighborhood of Philadelphia has a long history of quirky independence, re-settled by artists and creative professionals in the last two decades. In the midst of more recent over-heated and over-blown development, Hedgerow House project— three modest rowhomes defining an alley intersection on one of the neighborhood’s last remaining development sites — is intended as a breath of fresh air. The wide, short proportions of the lots allowed for homes with access to light, air and views. The exterior is clad in rough and textured materials with a purposely unkempt green edge along the sidewalk. Outdoor terraces and a generous roof deck afford opportunities for urban gardening along with views of the Center City skyline.

Hedgerow House, Philadelphia / ISA - Interface Studio Architects

Hedgerow House, Philadelphia / ISA - Interface Studio Architects

kitchen, Philadelphia / ISA - Interface Studio Architects

living room, Philadelphia / ISA - Interface Studio Architects

Hedgerow House, Philadelphia / ISA - Interface Studio Architects

Hedgerow House, Philadelphia / ISA - Interface Studio Architects

bathroom, Philadelphia / ISA - Interface Studio Architects

terrace roof, Philadelphia / ISA - Interface Studio Architects

Hedgerow House, Philadelphia / ISA - Interface Studio Architects

Hedgerow House, Philadelphia / ISA - Interface Studio Architects

Hedgerow House, Philadelphia / ISA - Interface Studio Architects

plan

drawing

Subscribe to our newsletter

A Bright and Modern Kitchen for a Multi-Generational Home

When San Francisco designer Sherry Hope-Kennedy, Studio SHK, redesigned this cramped, dark kitchen and adjacent areas, she envisioned a light-filled, unified, functional space.

Valle Vista House / Giulietti Schouten Architects

A modern design with an open plan was desired, and an existing 2-story Valle Vista House house in NW Portland was vetted for a potential renovation. The existing main level was reorganized and opened up, and a third level addition for a master suite was added atop.

Meadow View House – High Performance, Zero Energy Ready

Designed by Atmosphere Design Build architect Jeff Adams for himself and his family, this energy-efficient house balances steep, panoramic views of meadow and oak woodland to the east, north, and west with appropriate southern orientation for passive solar design and daylighting.

Contemporary Steel Extension Providing Open Living Space

To meet the need for expansion, the agency recommended that the house be renovated by occupying the night area, giving it more intimate spaces, and designing a contemporary steel extension, by means of a very open volume for the day spaces.

Vertes Retreat by W O V E N Architecture and Design

Vertes Retreat is a vacation home for a family of four located on the Sunshine Coast in BC Canada. The home is perched 30' above a pristine lake in the form of an L shape plan that hugs the existing rocky landscape.

Recommended Stories