Residential ArchitectureApartmentsHerzelia Apartment / Studio Perri Interior Design

Herzelia Apartment / Studio Perri Interior Design

Herzelia Apartment , Studio Perri Interior Design

Project: Herzelia Apartment
Interior Design: Studio Perri
Location: Herzelia, Israel
Size: 130 m2
Photography: Gidon Levin

The designer from Studio Perri Interior Design and her husband bought an old apartment in Herzelia, 15 minutes from Tel Aviv and renovated it completely.

Herzelia Apartment , Studio Perri Interior Design 1

The apartment is 120 sqm and is located on the edge of the hill, with large windows to the east and south, which overlook Herzliya Park.

Herzelia Apartment , Studio Perri Interior Design 2

One of the things which attracted them to buy the apartment was the natural light, and the potential of the spacious and generous rooms.

Herzelia Apartment , Studio Perri Interior Design 3

The Herzelia apartment includes a kitchen with dining area next to it, a living room that connects to a closed balcony, 3 bedrooms, 2 bathrooms and a laundry room.

Herzelia Apartment , Studio Perri Interior Design 4

The renovation included replacement of all the electricity, plumbing and ac systems. Most of the inside walls were destroyed in the renovation- the kitchen which was in a separate room was opened to the public space, a round wall in the living room was cut short, plaster niches and the downs were destroyed, and in fact the entire apartment was redesigned except for the nursery.

Herzelia Apartment , Studio Perri Interior Design 5

The design style chosen for the apartment was young, modern with a sense of humor. The kitchen was designed in two shades of gray, a combination of walnut wood and touches of pink. The dining area next to it continues the style with an antique wooden dining table, modern chairs in white and yellow, and balloon lamps above.

Herzelia Apartment , Studio Perri Interior Design 6

In the living room are two old Castilian sofas that have been re-padded, and potted plants hanging from the ceiling.

Herzelia Apartment , Studio Perri Interior Design 7

The closed balcony that continues the living room is used as a play area for the children, with a chair hanging from the ceiling, benches on the windowsill and plenty of space for storing the toys.

Herzelia Apartment , Studio Perri Interior Design 8

The bedrooms are decorated in white with touches of color in pictures, carpeting and decoration, wardrobes with mirrored doors, which increases the space and adds light.

Herzelia Apartment , Studio Perri Interior Design 9

The two bathrooms have been replaced by antique chests that have been converted and are used today as washbasins: one of which has been painted green and the other has remained in its natural wood shade. Today one of the bedrooms is used as a study, connected to a sliding-door balcony.

Herzelia Apartment , Studio Perri Interior Design 10

Herzelia Apartment , Studio Perri Interior Design 11

Herzelia Apartment , Studio Perri Interior Design 12

Herzelia Apartment , Studio Perri Interior Design 13

Herzelia Apartment , Studio Perri Interior Design 14

Remarkable Design Shaping Modern House in Gold Coast, Australia

The Bird House has a remarkable design and an extremely efficient plan and the illusion of space is maximised through the use of a void and floor to ceiling glazing enabling a greater connection to the environment.

House of Curtains – Residential Renovation in Granada / GRX Arquitectos

House of Curtains, or La Casa de las Cortinas in Spanish, takes a residential renovation to the next level, transforming a dark and dreary space in the city of Granada, Spain. Curtains and drapes become a solution allowing natural light to filter through, inspired by the old Bañuelo de Granada.

Industrial-Style Loft Renovated for a New York-Based Fashion Designer

Located in a former industrial space, the transformative interior renovation of this industrial style-loft includes a restrained design which incorporates unfinished rough materials and muted blocks of color into the existing open-plan apartment.

Japanese-Inspired House Features Luxurious Materials and Practical Detailing

Behind an unassuming façade, the Courtyard house opens up to reveal a pared back design response, mixed with luxurious materials, and practical detailing. This existing building has been altered and extended, with the interior design responding to our client’s love of Japanese architecture and rituals.

Sun Tan Restaurant / Duarte Caldas + Mariana Peralta

Sun Tan is a project for a restaurant of about 70 m2, located in Bairro das Colónias, in Lisbon. The project is installed on the ground floor of a building constructed in the 1930s, included within Lisbon’s most significant set of Art Deco style architecture.

Related Articles