Ho Chi Minh City House / G+ Architects

Ho Chi Minh City House / G+ Architects

Project: Ho Chi Minh City House
Architects: G+ Architects
Location: Vietnam
Interiors Area: 43.0 m2
Project Year 2017
Photography: Quang Tran

Ho Chi Minh City House is located in the newly developed residential area in the suburb of HCM City surrounded by weeds and canal, is the place of many insects impacts on community. The same as a life of human in Mekong Delta of VietNam, the environment with a variety of insects adversely affects their daily activities, they have to live depend on mosquito net. That challenge creates an opportunity for architect to design a place adapt to the surrounding environment.

Ho Chi Minh City House / G+ Architects 1

The Ho Chi Minh City house is the family of 3 generations ( grandparents live with their children and grandchildren ), in the midst of quite and fresh residential area, our design need a ventilation to take advantage of the airflow but also avoid insects.

Ho Chi Minh City House / G+ Architects 2
The priority of architects is always not only design a fully equipped accommodation but also the experience of space, light and wind inside the house. Our concept presents an open space for both the horizontal and vertical dimensions of the house to take advantage of natural light and wind, is essential in green and airy environment.

Ho Chi Minh City House / G+ Architects 3

The design liberate horizontally our space on the bottom and top floors with the continuation of the living and dining, the top floor is completely released being an indoor playground and the shrine room, becomes a cuboidal element floating in the vast space.

Ho Chi Minh City House / G+ Architects 4

Main façade of the house is the form of cross-cast concrete beams are shaded from the outside with the function of blocking rain and sun also being a multi-functional level to sit or place bonsai pots inside. The combination of ventilation tiles and insect-proof mesh is a membrane protection, like a huge mosquito net covering the inner family activities. Finally, in this project, we want to express new concepts in architectural thinking in accordance with the local context.

Ho Chi Minh City House / G+ Architects 5

Ho Chi Minh City House / G+ Architects 6

Ho Chi Minh City House / G+ Architects 7

Ho Chi Minh City House / G+ Architects 8

ANHS House / G+ Architects 9

ANHS House / G+ Architects 3

ANHS House / G+ Architects 4

ANHS House / G+ Architects 5

ANHS House / G+ Architects 6

plan

plan 1

plan 2

Subscribe to Our Newsletter

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

An Existing 1950s Suburban House in Sydney Gets an Elegant Refresh

The project was to refurbish an existing 1950s suburban house in Sydney’s Eastern Suburbs for a young family of 5 who are great art lovers and deeply creative people. They wanted to ‘fix’ the dark, disconnected parts of the south facing house and create a home that embodied their unique character.

Toy Loft in Los Angeles / CHA:COL

Architects: CHA:COL Project: Toy Loft Location: Los Angeles, CA, USA Photography: Edward Duarte The clients are a husband and wife, both visual artists. One is a creative director...