Residential ArchitectureHousesHouse for All Seasons / Poly Studio

House for All Seasons / Poly Studio

House for All Seasons / Poly Studio

Project: House for All Seasons
Architects: Poly Studio
Location: Cremorne, Australia
Project size: 230 m2
Completion date: 2019
Photo Credits: Tatjana Plitt
Text by Poly Studio

A House for All Seasons is a contemporary house designed for the evolving needs of a young family within the context of a heritage streetscape in inner-city Melbourne. The design of the form and facades of the house was carefully calibrated to the grain, scale and materiality of neighbouring dwellings. Innovative, efficient spatial planning provides a generosity of amenity within a compact footprint.

House for All Seasons / Poly Studio

The project targeted best-practice in sustainability through the adoption of passive solar design principles, energy efficiency, durable materials, reduction in water-use and drought-tolerant native/edible vegetation. It has been designed and built to the Passive House standard – one of the most rigorous energy efficiency standards in the world – with the aim of providing year-round thermal comfort with minimal requirement for mechanical heating and cooling.

House for All Seasons / Poly Studio

living room / Poly Studio

House for All Seasons / Poly Studio

kitchen / Poly Studio

kitchen / Poly Studio

dining room / Poly Studio

House for All Seasons / Poly Studio

staircase / Poly Studio

House for All Seasons / Poly Studio

House for All Seasons / Poly Studio

House for All Seasons / Poly Studio

House for All Seasons / Poly Studio

House for All Seasons / Poly Studio

plan

plan 2

House CG by Pedro Henrique Arquitecto

The contrast between the raw concrete facades and the interior of the House CG creates an intimate tactile sensation, experienced through the patios, the skylights and the stairs.

Spacious Apartment with Industrial and Retro Features

Located in London, this spacious apartment with industrial and retro features is presented to us by ShootFactory. 1200 sq ft overall space, with architect...

Salt Spring House, Canada / W O V E N Architecture and Design

This project was commissioned by a couple living in Vancouver who fell in love with Salt Spring Island (as many do) and decided to build their dream home on a beautiful high-bank waterfront lot overlooking views of Sansum Narrows and Vancouver Island beyond.

Old boat house converted into recreational space

Naust V is a collaboration between Kolab Architects and Koreo Architects. The project is a transformation of an old boat house in Vikebygd, a small...

Dental Clinic for Children with a Gorgeous Design: Dent Estet 4 Kids

The contiguous images cheer us with an excellent project realized by the Romanian designer Hamid Nicola Katrib, a dental clinic for children, respectively Dent...

Related Articles