Kennedy House / Lazor Office

Kennedy House, Lazor Office

Architects: Lazor Office
Project: Kennedy House
Location: Rainy Lake, Ontario, Canada
Photography: Peter VonDeLinde

From the architect: Perched above the bedrock at the shore of a remote Canadian lake, the cedar-clad Kennedy House takes formal cues from driftwood. The three-bedroom house, dock house, garage, and walled vegetable garden are linked by a series of wood walkways and decks. At the “kiss line” between two prefabricated modules, the lineal form of the house snaps like a branch held together only by bark. The open break forms a V-shaped outdoor room facing the water.

Kennedy House, Lazor Office 1

The walls frame a courtyard like a clearing in the forested area along the shore. While the garage and garden doors blend into the wood, the main entry interrupts it with an irregularly shaped sheet of glass, as though the surface has begun to tear at the kiss line. Floor-to-ceiling, full-length glass on the lakeside façades of both modules allows each to present a distinct, expansive view of the lake and its islands. Being inside the house feels like floating over the water.

Kennedy House, Lazor Office 2

The organization and details of the interior living space reinforce the sense of openness established by the glass. The kitchen counter is shifted slightly back from the glass, a thin slab of back-cut soapstone forms a dining island, and the fireplace is transparent on three sides. Polished teak surfaces continue from the walls and ceiling of the master bathroom to the counter, sink, and tub. Private living spaces occupy the far ends of the modules, where the end walls angle toward the tree canopy.

Kennedy House, Lazor Office 3

Kennedy House, Lazor Office 4

Kennedy House, Lazor Office 5

Kennedy House, Lazor Office 6

Kennedy House, Lazor Office 7

Kennedy House, Lazor Office 10

Kennedy House, Lazor Office 8

Kennedy House, Lazor Office 9

Kennedy House, Lazor Office 11

Kennedy House, Lazor Office 12

Kennedy House, Lazor Office 13

Subscribe to Our Newsletter

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

Abierta House by Roberto Ramírez Pizarro

Abierta house is a project for a couple of my dearest friends. A small piece of land in one of the most exclusive developments in the city was the perfect excuse to put on practice what the project represents itself: unfold the barrier between the outdoor and the indoor space.

Duplex Penthouse Renovation by Estudio Pedro Feduchi

The duplex penthouse renovation was designed by Estudio Pedro Feduchi, a small studio specialized in design houses and directed by the architects Pedro Feduchi Canosa and Juan Gimeno Ramallo. In their study located in the center of Madrid (Spain), the projects are slowly conceived ...

When tables become modern art marvels

Tables are very common pieces of furniture in every home, but common is definitely not the adjective to describe the brilliant tables deigned by...

The Roof Of This New Northcote House Curves Upwards To Provide Sunlight

This Northcote House is another in a series of houses in which we’ve employed creative means of getting sunlight into difficult spaces, while creating an uplifting feeling for the occupant. The existing house was on a narrow 6.5m wide block with neighbouring walls built on both boundaries ...