Lagenhet Apartment by AllartsDesign Studio

Lagenhet Apartment by AllartsDesign Studio (1)

Located in the city of Pern, Lagenhet apartment was designed by Russian studio AllartsDesign.

Description by AllartsDesign: The owner of this apartment is a prosperous business woman, loves to travel, cook and entertain guests. Recently acquired light and one-room apartment on the 22nd floor in the city of Perm. “I started with, asked his good friend from AllartsDesign, Russian designer Artemy Saranin, help me to develop the project,” – says the hostess.

Lagenhet Apartment by AllartsDesign Studio (2)

Constantly visiting in Europe, the owner wanted the design of his apartment with a European flavor. In the atmosphere, which could have been spending a lot of time with guests, have a bright bedrooms, a spacious kitchen and a mix of modern trends and Scandinavian notes. Future interior should be light and airy, as well as insolation in all areas. The task was inexpensive means to create a modern apartment with minimal forces.

Lagenhet Apartment by AllartsDesign Studio (9)

Thinking layout, we have tried to fulfill all the wishes of the owner. Firstly the apartment was only 2 windows, and the task was to have natural light in the bedroom, the kitchen and the living room as possible. Secondly needed a large wardrobe, in which it would be possible to hide all unnecessary in the interior, but right at home. And just as there was a problem of a small bathroom, which is required to locate the washing machine, toilet with sink and shower.

Lagenhet Apartment by AllartsDesign Studio (8)

The division of areas into zones we made of glass – for sale on the perimeter light curtains. We’ve got to transform a common space in the cozy space playing lighting in the bedroom, you can get the effect of soft box, or simply push the curtain bedrooms – reduce the time to tidy.

Lagenhet Apartment by AllartsDesign Studio (11)

Originally proposed layout did not fit into the new concept. The hostess decided to redevelop, we have successfully placed: dressing room, sleeping area, which already is sunlight. Kitchen we appartment. And in order that you can watch TV from the bedroom and living area – we set the bar, which is mounted in the very screen, thereby dividing the area indicated by dots and functionally.

Lagenhet Apartment by AllartsDesign Studio (10)

We shared a bathroom on the functional areas. On the right, on the podium, we put the washing machine, and a large water heater, which is hidden behind the mirrored door. Directly opposite the entrance, we supply more, for the room sink, which allowed us to get away from small volumes, creating the effect of space. The color palette, as planned, done in bright colors to create a color contrast accents in furniture and textiles – which is convenient to change with little investment, rather than to repaint the walls and spend the time and money.

Lagenhet Apartment by AllartsDesign Studio (6)

The decoration studios we used natural materials. Floors, we have made of bleached, aged ash planks and put “in Extension” wall – soundproofed from neighbors and glued brick by doing it in different colors. The corridor is made of bricks as well, making it easy to clean the surface from contamination. The ceiling of the economy and to support the overall style – just embellishing – thus we have kept high and saved again on the finish.

Lagenhet Apartment by AllartsDesign Studio (3)

Bathroom we made half-painted white glass and shower area formalized natural marble. Interior doors we made to order from black Hardened glass, glued it to the plywood base, under the pens were originally filmed templates – further on them were drilled hole diameter required. Upholstered furniture we bought in Europe, the scenery from KAREDESIGN.

Lagenhet Apartment by AllartsDesign Studio (13)

Wiring is made of retro cable in white color, and layout graphically drawn up on the walls and ceiling. Dynamic space is not overloaded with unnecessary details due to a successful integration of all necessary equipment and storage systems. Glossy surfaces reflect sunlight and along with soft lighting and create an atmosphere of undoubted comfort. All built-in furniture, doors are made specifically for this project, which gives it even more unique. Visit AllartsDesign

Lagenhet Apartment by AllartsDesign Studio (7)

Lagenhet Apartment by AllartsDesign Studio (4)

Lagenhet Apartment by AllartsDesign Studio (5)

Lagenhet Apartment by AllartsDesign Studio (12)

Lagenhet Apartment by AllartsDesign Studio (14)

Lagenhet Apartment by AllartsDesign Studio (15)

Subscribe to Our Newsletter

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

Vancouver House with Ample Garden and Courtyard Spaces

Located directly adjacent to Pacific Spirit Park, the FdVA design team identified the forest setting of the neighbourhood as the driving design element. The Vancouver house is conceived as a pavilion in a park: a loose arrangement of simple, bold elements that float in a park-like atmosphere.

Laverne by Design H3K: dream residence with a unique style

Located in Palm Springs, California, Laverne is a private residence that has benefited of quality and virtuousness of the interior design services, remodeling and...

Vanke Duplex Villa / ONE-CU Interior Design Lab

With consumption upgrade permeating the field of upscale residences in China, aesthetic style of architectures, interior design & decorations as well as supporting services have become key considerations for high-net-worth individuals as purchasing a residence.

Warrandyte Riverside House / Adie Courtney Architect

Warrandyte Riverside House was originally designed in the 1960's by Architect Davis S Gordon for his family, with what we suspect, was a nod to McGlashan and Everist's award winning Heide II of the era.

Long Crendon House / Mailen Design

Architects: Mailen Design Project: Long Crendon House Location: Long Crendon, Aylesbury Vale, Buckinghamshire, United Kingdom Area: 157 sqm Photography: Kristen McCluskie Designed by Mailen Design, the Long Crendon House...

Apartment G in Paris / Anne-Laure Dubois

Anne-Laure Dubois has renovated Apartment G, a family-home of 100 m² in the 11th district in Paris, to suit a family of 5. In order...