MaxHaus Apartment / W4 Arquitetura Criativa

- Advertisement -

MaxHaus Apartment / W4 Arquitetura Criativa

Architects: W4 Arquitetura Criativa
Project: MaxHaus Apartment
Team: Camila Pigatto, Fernanda Sá, Laura Tavares
Location: Porto Alegre, Grande do Sul, Brasil
Area 46 m²
Year 2017
Photographer: Cristiano Bauce

This small open-plan apartment has smart multifunctional solutions to emphasize the potential of the space. The social areas are completely integrated, which facilitates the fluidity of the functions that the client needs; whether resting, working or welcoming friends and family.

MaxHaus Apartment / W4 Arquitetura Criativa 1

To ensure that all spaces communicate with each other, the use of neutral and sober colors has been used, keeping the floor and ceiling in concrete. To break the coldness and bring warmth, wood was used in some elements of the furniture, as well as the use of colors and vegetation as decoration. In addition, of course, to evidentiate natural light in the room.

MaxHaus Apartment / W4 Arquitetura Criativa 2

With interests ranging from music to travel, one of the biggest challenges was to accommodate and expose all the memories of customers without turning it into a “museum”. The iron mesh in the entrance wall, for example, offers a flexible solution to change frames and posters, which guarantees your personality. Another solution was the wide shelf with metal structure, which adapts to the objects of decoration and, nevertheless, provides a feeling of lightness.

MaxHaus Apartment / W4 Arquitetura Criativa 3

Practicality and functionality are the premises of MaxHaus apartment project, with versatile spaces that cover all types of use. The living room has a folding bed in one of the cabinets, which can accommodate guests, as well as a dresser behind the sofa, which can serve as a desk and become a home office when needed.

MaxHaus Apartment / W4 Arquitetura Criativa 4

The large well-lit kitchen was arranged in a linear fashion, with closed cabinets on the counter and open shelves at the top, with the same metal structure found in the room, giving the same theme to both spaces, in addition to having a small washing area.

MaxHaus Apartment / W4 Arquitetura Criativa 5

MaxHaus Apartment / W4 Arquitetura Criativa 6

MaxHaus Apartment / W4 Arquitetura Criativa 7

MaxHaus Apartment / W4 Arquitetura Criativa 8

MaxHaus Apartment / W4 Arquitetura Criativa 8

MaxHaus Apartment / W4 Arquitetura Criativa 10

MaxHaus Apartment / W4 Arquitetura Criativa 11

MaxHaus Apartment / W4 Arquitetura Criativa 12

MaxHaus Apartment / W4 Arquitetura Criativa 13

MaxHaus Apartment / W4 Arquitetura Criativa 14

- Advertisement -

Net-Zero Lakeside Home Nestled on the Shores of Lake Stoney, Canada

Negotiating the steep topography of a lake-side site, this holiday house consists of two volumes stacked on one another. The lower volume nestles into the landscape so that it is barely visible as one first approaches the house.

Princes Hill House / Christopher Elliott Design

When it came to creating a design language that could transition between the original rooms of the Princes Hill house and the new extension, we sought to highlight the best of the period features and use materiality to harmonise the spaces.

Grade II Listed Townhouse Chiswick Renovated by Slightly Quirky

This stunning Grade II listed four storey home was brimming with period features such as marble fireplaces, detailed coving and tall sash windows. There were a lot of beautiful, vintage pieces of furniture which the client had inherited from family members,

Bold architecture with maximum exposure to the views and seasonal rhythms

Owhanake Headland is a residential project completed in 2014 by Christian Anderson Architects in New Zeealand The architect’s description: This home overlooks a dramatic gulf landscape...

Park Avenue Penthouse with Rooftop Lounge in NYC

Utilizing only six natural materials and elements: stone, glass, wood, steel, tile and water; this Park Avenue penthouse apartment is being entirely rebuilt from the top down. The entire roof of the building has been raised to make way for the addition of a new mezzanine level.

Melgaco House – a Small Rural Stone Building Converted into Cozy Home

Portuguese architect Nuno Brandão Costa has revived an old stone house, transforming it into a comfortable home. Melgaco House is located in Parada do Monte,...

Small Beach House by Polly Harbison Design

This simple beach house nestles into its exposed beachfront site, maintaining a small footprint in a wild native garden. An anchored ground floor supports a lightweight, durable timber box above. The living level opens up completely to the view and garden, allowing occupants to enjoy the site’s raw, untamed natural beauty.

Webster Street Residence, New Orleans / studioWTA

Situated in a well-established uptown neighborhood of otherwise ornate, traditional Southern homes, the Webster Street Residence stands out for its modern use of brick, storefront glazing, metal trim, and contemporary detailing.

St Andrews Beach House / Austin Maynard Architects

St Andrews Beach House is a two storey circular holiday home, which takes advantage of the remoteness of site and expansive views, which extend in all directions.

Malcolm Davis Architecture Designs A Sustainable, Modern-Day California Ranch House

Malcolm Davis Architecture (MDA) found inspiration in the surrounding landscape when designing this sustainable residence in Northern California. Embodying a casual, indoor-outdoor California lifestyle with its zen-like presence and modern architectural style ...

Abercorn Chalet – A Playful Rural Industrial Aesthetic

Project: Abercorn Chalet Architecture and Interior Design: Guillaume Kuckuka Architect, Tux Creative, Location: Abercorn, Canada Year 2018 Photographer: Maxime Brouillet Nestled in the vales of the Eastern Townships, near...