Moonstone Lane Apartment by IN-EXPAT Group

Moonstone Lane Apartment by IN-EXPAT Group

Designer: IN-EXPAT Group
Project: Moonstone Lane Apartment
Location: Singapore
Area: 775 sqft
Year 2018
Photography: Courtesy of IN-EXPAT Group

In an era of cookie-cutter condominium apartments, homeowners in Singapore today crave for homes unique to their personality. This apartment at Moonstone Lane originally consisted of walled off spaces that were not to the owner’s taste and lifestyle needs. Its high ceiling, however, presented a rare opportunity for injecting details uncommon to many living spaces. The constraints of the 775 sqft apartment also gave rise to the idea of an open-plan labyrinth of free-flowing spaces.

Moonstone Lane Apartment by IN-EXPAT Group 1

The studio apartment now features a large ‘bedroom’ that’s been zoned with a raised platform. A sunken ‘living space’ creates the illusion of depth with the surrounding platform providing additional seating. Among the space-maximising customised solutions, is a wooden island that cleverly functions as a kitchen worktop, dining table or desk.

Moonstone Lane Apartment by IN-EXPAT Group 2

To express the raw, industrial interior design concept, the Moonstone Lane apartment sports a textured palette of copper, red brick walls, cast concrete and jet-black steel. An unconventional abode, this studio apartment is one that indeed satisfies the owner’s aspirations for a unique home.

Moonstone Lane Apartment by IN-EXPAT Group 3

Moonstone Lane Apartment by IN-EXPAT Group 4

Moonstone Lane Apartment by IN-EXPAT Group 5

Moonstone Lane Apartment by IN-EXPAT Group 6

Moonstone Lane Apartment by IN-EXPAT Group 7

Moonstone Lane Apartment by IN-EXPAT Group 8

Moonstone Lane Apartment by IN-EXPAT Group 9

Moonstone Lane Apartment by IN-EXPAT Group 10

Moonstone Lane Apartment by IN-EXPAT Group 11

Moonstone Lane Apartment by IN-EXPAT Group 12

blank

Newsletter HomeWorldDesign

To be updated with all the latest projects

Most Recent

Most Popular

British Film Institute London by Ben Adams Architects

British Film Institute London by Ben Adams Architects

The relocation of the BFI library to London’s Southbank gave the BFI the opportunity to rethink its existing HQ at Stephen Street and create a new vibrant and welcoming space for film lovers to enjoy.
Timeless Designs with Impeccable Japanese Craftsmanship: TEN Collection

Timeless Designs with Impeccable Japanese Craftsmanship: TEN Collection

Conde House, a global furniture company that blends impeccable Japanese craftsmanship with modern timeless designs, announced today that it will be debuting the TEN Extension Table and the TEN Credenza, designed by Michael Schneider, at ICFF 2018.
California Family Retreat 2

California Family Retreat – Big Sur Barn by Studio Schicketanz

This barn serves as the main area to socialize for a California family retreat. Big Sur Barn was completed by Studio Schicketanz, a full service architectural firm based in Carmel, California. It was relocated from the mid-West and refurbished for this purpose, according to the Indian building principles of sthapatya veda. 

Looking for a Flat to Rent? A Coruña For Rent is Renovated!

A Coruña For Rent is a recently completed project by Spanish studio Egue y Seta. The apartment with an area of 55 square meters...
High-Tech Office Featuring Thoughtful and Modern Details

High-Tech Office Featuring Thoughtful and Modern Details

The team at Abramson Architects took cues from residential strategy in order to articulate the client’s ideal of a space that is humanizing, connected, and intelligent.

More Articles Like This