Residential ArchitectureApartmentsNew Apartment with 360 Degree Views of London

New Apartment with 360 Degree Views of London

New Apartment with 360 Degree Views of London Daniel Hopwood

Designer: Studio Daniel Hopwood
Project: Sound and Vision / Aldgate new apartment
Location: Aldgate, London, UK
Art curation: Katherine Maginnis
Photography: Andrew Beasley

“Sound and Vision” is a new apartment in Aldgate, London, recently completed by Studio Daniel Hopwood, an interior design practice founded by Daniel Hopwood in 1993.

From the architect: When a cosmopolitan, urbane couple whose second passion is London, decide to buy a new apartment, what else would they choose but one in a new high rise building with 360 degree views of London?

New Apartment with 360 Degree Views of London Daniel Hopwood 8

It occupies an entire floor, enabling them not only to live their lives comfortably, but also to have an opportunity to pursue their individual interests. Each has a room that they can call their own. His is dedicated to sound in its most sumptuous form, music. He required ample storage for his guitar and record collection, as well as an opportunity to show off some of them. He also wanted a space where he could happily strum away, whilst gazing out to the sunset.

living room, Daniel Hopwood

She too has a passion, a visual one; fashion. For her, we created a room where she could hang out with the girls, try on new things and not have to rush too quickly to get ready for an evening out.

New Apartment with 360 Degree Views of London Daniel Hopwood 5

New Apartment with 360 Degree Views of London Daniel Hopwood 6

bedroom, Daniel Hopwood

New Apartment with 360 Degree Views of London Daniel Hopwood 12

New Apartment with 360 Degree Views of London Daniel Hopwood 13

bedroom, Daniel Hopwood

New Apartment with 360 Degree Views of London Daniel Hopwood 15

Subscribe to our newsletter

Sundial House by Specht Architects

Architect: Specht Architects Project: Sundial House Landscape Architect: James David Interior Design: Norine Hayes Location: Santa Fe, New Mexico, USA Photographer: Taggart Sorensen Sundial House is a concrete Santa Fe home...

A Single Storey Rear Extension to an Existing Post War Bungalow

Parnell Facade project is a single storey rear extension to an existing post war bungalow in Elsternwick, Victoria, Australia. The main challenge of this project was creating a strong design concept around a poor previous extension.

Art for the Bath: Crochet Washbasin by Maison Valentina

Not so long ago, needle craft was a skill that many women were expected to be proficient in. Knitting, crochet, sewing and embroidery were...

Homestead – Mountain Side Living Nestled Right Under the Wildhorse Gondola

The Rumor Designs team truly enjoyed every moment of the Homestead project. We were able to select contemporary touches for a blank slate that...

Mid-Mod Eichler Addition Remodel by Klopf Architecture

Klopf Architecture, Outer Space Landscape Architects, and Coast to Coast Construction updated and expanded a classic Eichler home in the San Mateo Highlands. The young couple with two small children came to Klopf with a strong appreciation of Eichler homes

Recommended Stories