North Toronto Addition by Heather Asquith Architect

North Toronto Addition by Heather Asquith Architect

Architect: Heather Asquith Architect
Project: North Toronto Addition
Location: Toronto, Canada
Photography: Steven Evans

This project began as a simple addition to the rear of a two storey detached house in Bedford Park. Through the design and construction process the renovation expanded to include a full renovation weaving a new and modern aesthetic into the existing house.

North Toronto Addition by Heather Asquith Architect 1

The new addition houses an expanded kitchen and sitting area on the ground floor and master suite and balcony on the second floor. New white oak cabinetry and flooring set the tone for the interior. Bookshelves and display cases were considered carefully to serve as subtle dividers to the space. Accents such as carrara marble, concrete cladding, glass, stainless steel hardware and black slate tile serve as complements to the material palette.

North Toronto Addition by Heather Asquith Architect 2

North Toronto Addition by Heather Asquith Architect 3

North Toronto Addition by Heather Asquith Architect 4

North Toronto Addition by Heather Asquith Architect 5

North Toronto Addition by Heather Asquith Architect 6

North Toronto Addition by Heather Asquith Architect 7

North Toronto Addition by Heather Asquith Architect 8

North Toronto Addition by Heather Asquith Architect 9

Subscribe to Our Newsletter

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

Net-Zero Lakeside Home Nestled on the Shores of Lake Stoney, Canada

Negotiating the steep topography of a lake-side site, this holiday house consists of two volumes stacked on one another. The lower volume nestles into the landscape so that it is barely visible as one first approaches the house.

Apartment CV in Milan / Nomade Architettura e Interior Design

The CV apartment has not undergone changes in terms of layout and systems, maintaining the existing layout that worked well at the distribution level.

The B&B Hotel in Getafe Inaugurates Its New Lobby by CuldeSac Custom

A space created for the user. Under the concept of 'co-living', the creative team of CuldeSac Custom has designed for the chain B&B the hall of its 4* hotel in Getafe.

The Next Big Thing for London

Laurie Chetwood’s plan to address the problem of London being ‘just 9 meals from anarchy’ has been announced as the runner up in the...