Reading Room in São Paulo – Candida Tabet Arquitetura

- Advertisement -

Reading Room in São Paulo - Candida Tabet Arquitetura (7)

Brazilian architecture studio Candida Tabet designed an atypical and very relaxing “reading room” in São Paulo. Daring, versatility, and balance are the principal characteristics of the work of Candida Tabet’s architectural office.

The architect’s description: This conceptual installation uses old wooden train tracks as an homage to a time past. It represents marks, wrinkles and infinite stories that are compiled in literary records gathered in the “Acacias” where “not even the sky is the limit”. It is then further complemented with the pleasure of the idleness found in simple and comfortable hammocks. Photographer: Rômulo Fialdini

Reading Room in São Paulo - Candida Tabet Arquitetura (1)

Reading Room in São Paulo - Candida Tabet Arquitetura (2)

Reading Room in São Paulo - Candida Tabet Arquitetura (3)

Reading Room in São Paulo - Candida Tabet Arquitetura (4)

 ESPAÇO DE LEITURA in São Paulo - Candida Tabet Arquitetura (5)

 ESPAÇO DE LEITURA in São Paulo - Candida Tabet Arquitetura (6)

 ESPAÇO DE LEITURA in São Paulo - Candida Tabet Arquitetura (8)

- Advertisement -

New Canaan Retreat for a Landscape Architect and Her Family

Situated on the edge of a protected wetlands area, the New Canaan Retreat offers a flexible and multi-purpose space for a landscape architect and her family. As an office, poolhouse, studio, or space for entertaining, the modular home offers oblique views up and down the wetland valley.

White Street Loft by Kimberly Peck Architect

This large light-filled open loft in the Tribeca neighborhood of New York City was purchased by a growing family to make into their family home. The White Street Loft , previously a lighting showroom, had been converted for residential use ...

Finn Lough Resort – Spa by Rebelo de Andrade Architecture & Design

Exchange the leprechaun for the reception of the resort and the pot of gold for the spa and you get an idea of the magic involved in the experience of spending a few days in Finn Lough Resort. 

Light Corridor House is an Extension to a Typical Victorian Workers’ Cottage

Flexibility was also embedded in the brief for this project. With the idea of staying in this home for years to come, creating experiences was pivotal. The sliding glass and timber-battened screens, for example, fully retract to allow a seamless connection to the garden.

Dropbox Office in New York City by Studios Architecture

Since its founding in 2007, Dropbox has become the leader in cloud storage and file synchronization with over 350 million users around the globe. The company, which is headquartered in San Francisco, engaged STUDIOS to create their first New York City office near Union Square.

Contemporary Country House by Bateaumagne / Deauville, France

Bateaumagne is a new Parisian studio focused on interior design. Built from the alchemy and creativity of Audrey Magne & Julien Bateau, they work on a...

Cuernavaca House in Austin, Texas / Alterstudio Architecture

The Cuernavaca house is the latest installment in an evolving constructed landscape on a two-acre family compound that is shared by the client and her sister. Nestled in a wooded lot, the home forms an ensemble with an existing pool house.

Vertical House in Dallas / Miro Rivera Architects

Vertical House is a stunning contemporary house designed by Miro Rivera Architects, an internationally-recognized architecture practice based in Austin, Texas. Located on one of the...

Modern Rural Retreat Featuring a Robust, Functional and Minimalistic Design

This residence is a modern rural retreat, a second home away from the client’s inner city penthouse. Designed to be minimalistic in detail, robust and functional, while maintaining a country charm and strong connection to the rural landscape, each space within the new extension sits in perfect harmony with its surrounds.

South Yarra Residence Refreshed and Rejuvenated by Northbourne Architecture

This real housewife of Melbourne is about to spill the beans on her recent surgery. Fillers, silicone, extensions, collagen, it’s all the rage south of the Yarra. She just wanted to look good. She just wanted to feel good, she wanted better.

Los Molles House / Thomas Löwenstein

Los Molles House is a private residence designed by Chilean architect Thomas Löwenstein. The house is located near Los Molles beach town, in the...