Architecture and Interior Design StudiosCreative Union NetworkRoncesvalles Loft by Creative Union Network

Roncesvalles Loft by Creative Union Network

Roncesvalles Loft by Creative Union Network

Project: Roncesvalles Loft
Architects: Creative Union Network
Location: West Toronto, Ontario, Canada
Size: 1325 sq.ft
Project Year: 2019
Photo Credits: Riley Snelling
Text by Creative Union Network

The scope for the renovation at this Roncesvalles Loft included main and second floor interior retrofit. The clients – a tech professional and an artist with their two daughters – wanted us to create an engaging and efficient space suitable for the whole family.

kitchen, Creative Union Network

In the first phase of the project we designed a sophisticated custom-made “play & sleep” structure for the children’s room. The existing irregular shaped space was confining and dark and we had to be clever at how to utilize otherwise unusable space.

kitchen, Creative Union Network

In phase two we remodeled the main floor to accommodate for the growing family needs and much needed storage. We removed an existing powder room and widened the kitchen to accommodate a spacious pantry and a large island. The existing bulky stair was replaced with a new white oak stair and a glass guard. The space under the stair was utilized as an office nook for the whole family to enjoy.

Roncesvalles Loft by Creative Union Network

Overall, this challenging project was about expanding space within its existing boundaries and creating gracious multi-use interiors. In the end, the Roncesvalles Loft became a reflection of the client’s lifestyle and their growing family’s needs.

Roncesvalles Loft by Creative Union Network

desk, Creative Union Network

Roncesvalles Loft by Creative Union Network

playground, Creative Union Network

Roncesvalles Loft by Creative Union Network

Roncesvalles Loft by Creative Union Network

Roncesvalles Loft by Creative Union Network

Low-Impact Holiday Home Surrounded by Nature in the Middle of Nowhere

The Aculco project is a low-impact holiday home surrounded by nature in the middle of nowhere. It is the ideal place to get some rest from modern living in a natural environment, that has some impressive cliffs close by.

1699 Farmer House Redesigned for Modern Rural Tourism

Project: A House for Modern Rural Tourism Architects: Escritório de Arquitetos Location: Linhares, Portugal Architect in Charge: Nuno Flores Engineering: BO Associados Area 120.0 sqm Photographs: João Morgado Portuguese studio Escritório...

Studio Strato Designed Refined Spaces for a Family Home in Rome

Refined spaces for a family with two little girls. Kigali House is a fluid apartment, without barriers between one environment and another, to allow the smallests to fully enjoy the space. It is the home of which Studio Strato designed the renovation on the top floor of a building in an elegant Roman area.

Related Articles