Residential ArchitectureHousesSummerhouse Solviken / Johan Sundberg Arkitektur AB

Summerhouse Solviken / Johan Sundberg Arkitektur AB

Summerhouse Solviken / Johan Sundberg Arkitektur AB

Project: Summerhouse Solviken
Project: Johan Sundberg Arkitektur AB
Chief architect: Johan Sundberg
Associate architects: Itziar del Río Gómiz
Structural engineer: Sven-Göran Svensson (SG Svensson AB)
Contractor: Maths Hansson (M H Bygg)
Builders: Maths Hansson, Martin Hermansson
Location: Mölle, Sweden
Construction year: 2018
Photo Credits: Peo Olsson
Text by Johan Sundberg Arkitektur AB

On a steep slope overlooking the sea lies Summerhouse Solviken. Twelve steel pillars lifts the house off the ground and places it level with the surrounding treetops. The elevated position amplifies its amazing views and distances it from the adjacent street.

Summerhouse Solviken / Johan Sundberg Arkitektur AB

A long stair leads up to the house from the street level. The main entrance is reached via a large balcony that runs along two sides of the house. The combined kitchen and living room, as well as one of the three bedrooms, can be opened towards the balcony through large sliding glass doors.

garage / Johan Sundberg Arkitektur AB

The natural colors of the surroundings has been the starting point for the coloration of the building. Facade boards, balcony railings and visible parts of the load bearing structure are set in subdued green hues. Facade paneling are treated to a warm natural tone and the frames of the doors and windows are aluminium powder coated in black.

terrace / Johan Sundberg Arkitektur AB

living room / Johan Sundberg Arkitektur AB

Summerhouse Solviken / Johan Sundberg Arkitektur AB

kitchen / Johan Sundberg Arkitektur AB

Summerhouse Solviken / Johan Sundberg Arkitektur AB

Summerhouse Solviken / Johan Sundberg Arkitektur AB

Summerhouse Solviken / Johan Sundberg Arkitektur AB

Summerhouse Solviken / Johan Sundberg Arkitektur AB

Chamfer House / Mihaly Slocombe Architect

Architects: Mihaly Slocombe Architect Project: Chamfer House Design Team: Warwick Mihaly, Erica Slocombe, Jake Taylor Location: Mornington Peninsula, VIC, Australia Area: 964.0 sqm Photography: Andrew Latreille Chamfer House revisits a...

Furniture Project for the National Audiovisual Institute (NInA)

The furniture project for the new building of the National Audiovisual Institute occurred as a result of research amongst users of the space.

Marylebone Apartment Full Refurbishment by Proctor & Shaw

The wall incorporates all storage and service requirements for the Marylebone Apartment apartment, including kitchen appliances and hanging cupboards, resulting in a highly efficient plan.

Gentleman’s Quarters Apartment in London / Daniel Hopwood

Designer: Daniel Hopwood Project: Gentleman's Quarters Apartment Location: Clapham Common, London, UK Year 2017 Photography: Andrew Beasley Gentleman's Quarters is an apartment designed by Daniel Hopwood for a young...

Don Chido – an Authentic, Stylish Mexican Restaurant in San Diego

Southern California interior designer, Davis Krumins, and his wife and partner, Andrea Krumins, are the design duo behind Davis Ink. Mexican restaurant Don Chido is...

Related Articles