T Residence / Monovolume Architecture+Design

T Residence / Monovolume Architecture+Design

Architects: Monovolume Architecture+Design
Project: T Residence
Lead Architects: Patrik Pedó, Jury Anton Pobitzer
Coworkers: Benjamin Gänsbacher, Sergio Aguado Hernàndez, Barbara Waldbooth
Location: Merano, Italy
Area 315.0 m2
Project Year 2018
Photographer: Andrea Zanchi

The T residence, a detached house located in Merano, consisting of a ground floor and a basement with garage. There were designed two buildings on different levels connected by internal stairs, to better adapt the house to the sloping terrain.

T Residence / Monovolume Architecture+Design 1


The pure lines of the design are underlined by the execution of exposed concrete and the realisation of glass facades, which make the building complex appear clear and light.

T Residence / Monovolume Architecture+Design 2

The glass facade, doors and windows are designed as all-glass elements made of 3-fold glazing in order to obtain the best possible comfort. The roof is designed as flat roof covered with gravel.

T Residence / Monovolume Architecture+Design 3


The living areas open onto a spacious terrace and the pool. A seemingly floating staircase leads to the garden.

T Residence / Monovolume Architecture+Design 4

T Residence / Monovolume Architecture+Design 5

T Residence / Monovolume Architecture+Design 6

T Residence / Monovolume Architecture+Design 7

T Residence / Monovolume Architecture+Design 8

T Residence / Monovolume Architecture+Design 9

T Residence / Monovolume Architecture+Design 10

T Residence / Monovolume Architecture+Design 11

T Residence / Monovolume Architecture+Design 12

T Residence / Monovolume Architecture+Design 13

Subscribe to Our Newsletter

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

Oasis Tea Zone in Capitol Hill, Seattle / Board & Vellum

Interior Design: Board & Vellum Project: Oasis Tea Zone Location: Capitol Hill, Seattle, US 3D Wall Murals: Electric Coffin Builder: GMD Custom Oasis Tea Zone is a project recently completed...

Balcony House in Brazil with a Large Glass Panel Facade

The AMB House is situated on the coast of São Paulo, Guaruja City in the middle of the Atlantic Forest. From the street you can only see one of the three floors of the house because the terrain has accentuated slopes that give different views of an almost untouched natural landscape.

House Liu in Hangzhou by Bob Chen Design Office

When I need a designer for my own house, the first name that came up to my mind is Bob. No one enjoys to do design more than he does. Besides, he may think more about design than the owner of the house.