Woodstock Renovation by Ment Architecture

Woodstock Renovation by Ment Architecture

Project: Woodstock Renovation
Architects: Ment Architecture
Location: Portland, Oregon, United States
Project size: 2200 sqft
Completion date: 2019
Photo Credits: Colin Cabalka, Dorian Warneck

We reimagined an entire house for a couple in southeast Portland. The existing house had eight foot high ceilings, so a series of vertical elements, including a reclaimed wooden screen wall at the entry, were designed to create a sense of verticality and contrast with the existing constraints. Windows, hardware, and fixtures are black to contrast the white walls and light-colored flooring.

Woodstock Renovation by Ment Architecture

This Woodstock renovation involved stripping the entire house down to the studs, inserting new insulation, lighting, plumbing fixtures, and finishes throughout. A number of structural interventions were required to create open spaces that allow the house to feel larger than its modest footprint.

living room, Ment Architecture

Woodstock Renovation by Ment Architecture

dining room, Ment Architecture

bathroom, Ment Architecture

bathroom, Ment Architecture

Woodstock Renovation by Ment Architecture

Subscribe to our newsletter

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.